Na nahratie súborov do adresára vašich známych už nepotrebujete účet na Dropboxe.

Ten totiž vypočul žiadosti používateľov a spustil novú funkcionalitu aj pre neregistrovaných. Kým doteraz bolo pre mnohých nutné posielať súbory ako prílohy v emailových správach, teraz majú možnosť ich jednoducho nahrať do účtu príjemcu.

db (2)

Na adrese www.dropbox.com/requests si vytvoríte nový adresár, kam chcete nahrať očakávané súbory. Môžete ho pomenovať napríklad „Narodeniny“. Priamo z dialógového okna, kde vytvárate tento adresár sa dá informácia o jeho vzniku rozposlať na vami zadané emailové adresy. V okne sa zobrazí aj link, ktorý môžete poslať neskôr. Nie je nutné ho hneď distribuovať. Funkcia sa svojím princípom veľmi podobá na klasické zdieľanie súborov.

db (1)

Keď používatelia zadajú do prehliadača pridelenú URL adresu, môžu začať nahrávať súbory. Všetky súbory z tejto adresy sa vám uploadnú do vytvoreného adresára vo vašom účte na Dropboxe. Adresárová štruktúra vyzerá takto – C:\Users\Michal\Dropbox\File requests\Narodeniny. Všetky nové adresáre sú teda začlenené do hlavného s názvom File requests a nijako sa nenarúša vaša štruktúra v hlavnom adresári služby.

db (3)

Takto môžete vytvoriť viacero adresárov a k nim URL adries a jednoducho si počkáte na fotky, kým ich ostatní nahrajú. Je to výborné riešenie, ktoré tu doteraz nebolo takto začlenené a väčšinou bolo treba použiť službu typu „úschovňa“.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.