Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mastercard, v spolupráci so svojimi partnermi, J&T Banka, mBank, Slovenská Sporiteľňa, Boon, Edenred, Monese, N26 a Revolut dnes prináša svojim zákazníkom službu Apple Pay, ktorá transformuje mobilné platby jednoduchým, bezpečným a súkromným spôsobom. Čoskoro túto službu svojim zákazníkom ponúknu aj 365.banka a Poštová banka. S Apple Pay na iPhone, Apple Watch, iPad a Mac môžu zákazníci rýchlo a pohodlne nakupovať v obchodoch, v aplikáciách a na webových stránkach. Apple Pay bude teraz dostupná pre majiteľov kariet Mastercard na Slovensku, v Bulharsku, Chorvátsku, na Cypre, v Estónsku, Grécku, Lotyšsku, Lichtenštajnsku, Litve, na Malte, v Portugalsku, Rumunsku a v Slovinsku.

Služba Mastercard Digital Enablement Service (MDES) na zabezpečenie integrity informácií o držiteľoch kariet využíva najmodernejšie platobné technológie – EMV, tokenizáciu a kryptografiu. Bezpečnosť a súkromie sú jadrom Apple Pay. Ak používate kreditnú alebo debetnú kartu s Apple Pay, skutočné čísla kariet nie sú uložené v zariadení ani na serveroch Apple. Namiesto toho je v bezpečnostnom prvku zariadenia (Secure Element) priradené, šifrované a bezpečne uložené jedinečné číslo účtu (Device Account Number). Každá transakcia je autorizovaná jednorazovým jedinečným dynamickým bezpečnostným kódom.

Apple Pay sa jednoducho nastavuje a užívatelia budú aj naďalej dostávať všetky odmeny a výhody, ktoré ponúkajú kreditné a debetné karty Mastercard.

S iPhone a Apple Watch môžu zákazníci platiť prostredníctvom Apple Pay v obchodoch, reštauráciách, taxíkoch, predajných automatoch a mnohých ďalších miestach. Keď nakupujete v aplikáciách alebo na webe v prehliadači Safari so spoločnosťou Apple Pay, nie je potrebné manuálne vypĺňať dlhé formuláre účtov alebo opakovane zadávať informácie o doprave a fakturácii. Každý nákup Apple Pay je overený len  jedným pohľadom alebo dotykom s Face ID alebo Touch ID alebo prístupovým kódom zariadenia.

 

Značky: