Výrobcovia spotrebiteľských zariadení oslavujú svoje narodeniny rôzne.

Väčšina z nich v tichosti. Honor však chce osloviť mladých používateľov a tínedžerov. Jeden zo spôsobov interakcie s nimi je zorganizovanie dvojdňového festivalu, ktorému dominuje prehliadka extrémnych športov a megakoncert s lokálnymi pop hviezdami. Aj takto sa dajú oslavovať druhé narodeniny značky.

Oslava sa uskutočnila v čínskom Šen-čene. Toto mesto je veľké. Štadión, kde Honor usporiadal svoj festival, sa nachádza cca 40 km od centra. Autobusom do mesta cestujete cca 1,5 hodiny a okolie štadiónu pripomína Petržalku. Je to obytná štvrť s množstvom panelových domov. Okolie veľa zábavy alebo atrakcií neponúka.

Športový štadión v Šen-čene

Športový štadión v Šen-čene

Podobne ako na lokálnych festivaloch nájdete stánky rôznych spoločností, aj Honor si na oslavu narodenín pozval partnerov. Nechýbal stánok vyhľadávača Baidu (v Číne je blokovaný Google, takže Baidu je jednotkou na trhu) alebo obchodu Alibaba, ktorý nedávno dosiahol megalomanské tržby. Aj v Číne sa prejavuje fenomén F2P online hier s tematikou tankov a vojenských lodí. Pre návštevníkov boli pripravené súťaže.

Nechýbal ani stánok obchodu Vmall. Ide o oficiálny obchod značiek Honor a Huawei.

Vmall je oficiálny obchod značiek Honor a Huawei

Vmall je oficiálny obchod značiek Honor a Huawei

Honor sa snaží zviditeľniť propagáciou extrémnych športov a hudobných hviezd. Oboje aspekty boli zastúpené aj na oslavách druhých narodenín.

Extrémne športy na oslavách Honoru

Nielen na festivale, ale takmer na každom kroku boli vianočné stromčeky. Nechýbali v hoteloch, obchodných domoch alebo reštauráciách. Hoci Číňania Vianoce neoslavujú, z hľadiska biznisu nemôžu chýbať.

Vianočné stromčeky sú v decembri v Číne na každom kroku

Vianočné stromčeky sú v decembri v Číne na každom kroku

Nás z dostupných stánkov najviac zaujal ten spoločnosti Honor. Vystavené boli zariadenia, ktoré sú dostupné u nás a takisto aj produkty, ktoré sú určené iba pre čínsky trh. Dôvodov, prečo sa niektoré produkty nedostanú k nám, je viacero. Nechýbal ani stánok, ktorý bol špeciálne venovaný nadstavbe EMUI. Honor predstavil verziu 4.0, ktorá je založená na Androide 6.0 a prináša viacero vylepšení. Okrem zmeneného grafického rozhrania aj pokročilé manuálne nastavenia pre aplikáciu fotoaparátu.

V Číne sa Honor od Huaweiu nedištancuje tak ako u nás. V stánku Honoru sme preto videli Huawei Mate S.

honor_blog_cina (24)

Všimli sme si takisto náramok, ktorý meria aktivitu a zobrazuje čas. Honor ho predstavil pod názvom Honor (Band) Zero. Taktiež má označenie Honor Band Z1 a pre vybrané trhy bude dostupný pod menovkou Huawei Band. To platí aj pre našu krajinu, ale zatiaľ nie je známe, či sa bude produkt u nás predávať.

Náramok aktivity Honor / Huawei Band predstavíme v samostatnej recenzii

Honor má vo svojom portfóliu atraktívne inteligentné hodinky pre deti. Majú v sebe zabudovaný GPS modul, takže rodičia môžu skontrolovať, kde sa dieťa nachádza. Takisto fungujú ako telefón. Atraktívny je ich dizajn a prepojenie so známymi filmami.

Honor v Číne predáva aj multimediálny set-top box, ktorý môže pripomínať Apple TV. Spoločne s Huaweiom však vytvoril vlastnú softvérovú službu, ktorá je základom zariadenia. Keďže v Európe tento softvér, resp. služba nie je dostupná, nemá zmysel zariadenie poskytovať pre náš trh.

Multimediálny prehrávač od Honoru využíva špeciálnu softvérovú nadstavbu a službu, špeciálne určenú pre čínsky trh

Multimediálny prehrávač od Honoru využíva špeciálnu softvérovú nadstavbu a službu, špeciálne určenú pre čínsky trh

Narodeninový koncert sa uskutočnil na vonkajšom pódiu. Opäť si všimnite dvojicu značiek Honor a Huawei.

Osláv druhých narodenín Honoru sa zúčastnili fanúšikovia a blogeri z celého sveta.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit