Dominuje Google a Facebook.

Spoločnosť Goldman Sachs každoročne uverejňuje viacero rebríčkov, ktoré zhŕňajú informácie z rôznych odvetví. Jedným z rebríčkov je aj zoznam 15 najviac navštevovaných webových stránok pre 11 najväčších krajín sveta.

Jeho obsah vás pravdepodobne neprekvapí. Google má dominantné postavenie – obsadil prvú priečku v 7 krajinách. V Japonsku a Severnej Kórei mu patrí druhá priečka, v Rusku tretia. V tejto krajine je najobľúbenejší ruský vyhľadávač Yander.ru. Podobne je tomu aj v Číne, kde je Google úplne blokovaný. Lídrom je vyhľadávač Baidu.

Výborne sa darí aj Facebooku, ktorý je obvykle umiestnený hneď za Googlom. Výnimkou je Nemecko – Nemci pravdepodobne viac nakupujú z Amazonu, ako zdieľajú svoje statusy na Facebooku.

V zozname TOP stránok nechýbajú ani YouTube, Ebay, Twitter, Wikipedia, Reddit alebo Bing. V Španielsku a Rusku sa do rebríčku dostal aj obchod Aliexpress.

15 najobľúbenejších stránok pre 11 krajín sveta za december 2015

15 najobľúbenejších stránok pre 11 krajín sveta za december 2015

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit