Spoločnosť DxOMark práve zverejnila výsledky hĺbkovej analýzy všetkých fotoaparátov Samsung Galaxy S10 5G.

Galaxy S10 5G je najvybavenejším modelom radu Galaxy S10. Hlavný kamerový systém kombinuje primárny 12 Mpx fotoaparát a objektív s variabilnou clonou so 16 Mpx ultra-širokouhlým modulom a 12 Mpx 2× teleobjektívom. V porovnaní so štandardným modelom S10, “5G-čko” tiež pridáva senzor Time of Flight (TOF), ktorý pomáha s bokeh pri snímaní videa, ako aj s aplikáciami rozšírenej reality.

Celkovo dosiahol Galaxy S10 5G v testoch DxOMark o niečo lepšie výsledky ako vynikajúco fotiaci S10+. Prechod spoločnosti Samsung na predvolené rozlíšenie 4K pre video s dobre pracujúcim teleobjektívom pre bokeh efekty v režime na výšku, 5G modelu sa pridávajú v konečnom zúčtovaní ďalšie 3 dôležité body, čo posúvajú tento model na úplný vrchol, hneď vedľa Huawei P30 Pro.

Galaxy S10 5G je úplne prvým smartfónom, ktorému bolo udelené 100 bodové ohodnotenie za video. Napríklad Huawei P30 Pro dostal vo video sekcii 97 bodov, ale napríklad podstatne lacnejší smartfón Xiaomi Mi 9, až 99 bodov.

Selfie fotoaparát dostal takisto veľmi vysoké hodnotenie a momentálne sa Galaxy S10 5G so skóre 97 bodov usadil na čele rebríčka.

Celkové výsledky prednej kamery sú porovnateľné s Galaxy S10+. Malé vylepšenia je možné badať v niektorých kategóriách, čo v konečnom hodnotení pridalo iba jeden bod. To znamená, že výsledky pre fotografovanie statických záberov sú do značnej miery identické, len s pomerne malými rozdielmi v režime bokeh a fotení s bleskom.

Podrobnosti, testovacie fotografie, videá a porovnanie s konkurenciou, si môžete bližšie pozrieť na tomto odkaze.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

DxOMark má nového kráľa: Huawei s P30 Pro opäť posúva hranice mobilnej fotografie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.