Elon Musk porazil Marka Zckerberga, či Steva Jobsa a stal sa tak najobdivovanejších technologickým lídrom na svete. Myslím si, že právom, veď jeho projekty sú naozaj prelomové.

Prieskum zameraný na startupy, ktorý sa vykonal za obdobie medzi augustom až septembrom ukázal, že spomedzi 700 zakladateľov startupov, je práve zakladateľ SpaceX a Tesly jedničkou v obľúbenosti.

Musk dostal až 23 percent hlasov. Hneď na druhom mieste sa umiestnil Jeff Bezos z Amazonu s 10 perecentami. Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg a Steve Jobs obsadili tretiu a štvrtú priečku, kde Zuckerberg dostal 6 percent a Jobs 5 percent hlasov. Sheryl Sandberg sa stala najobdivovanejšou ženou s jedným percentom z celkového počtu hlasov.

Niet sa čo diviť, Musk prináša naozaj hodnotné inovácie. Veď si spomeňme na zatiaľ nie úplne autonómne autá značky Tesla, ktoré sú podľa mňa budúcnosť a mega projekty od SpaceX ako je spolupráca s NASA na satelitoch, ktoré budú sledovať zmeny povrchových vôd a klimatické zmeny. Taktiež som písal aj o pláne satelitného pokrytia celého sveta vysokorýchlostným internetom v tomto článku:

SpaceX plánuje zabezpečiť internet s Gigabitovou rýchlosťou pre celý svet vďaka 4425 satelitom

Zdroj: techworm.net

Značky: