Prvé správy o Tmavom režime pre mobilnú aplikáciu sme zaznamenali už začiatkom tohto roka.

Konečne to vyzerá tak, že Facebook začal globálne rozposielať očakávanú aktualizáciu mobilnej aplikácie. Na začiatku sa Tmavý režim začne zobrazovať iba malému počtu používateľov. Facebook to pred pár hodinami aj oficiálne potvrdil. Podľa zastúpenie OS sa zdá, že väčšina používateľov používa systém iOS. Očakávame však, že aj platforma Android bude súčasťou tohto počiatočného spustenia.

Facebook aplikácia, tmavý režim

Facebook aplikácia, tmavý režim. Zdroj: 9to5google

Facebook vo svojej webovej platforme Tmavý režim predstavil už dávnejšie. To isté by sa malo čoskoro stať realitou aj na tej mobilnej. Aplikácia sa bude riadiť rovnakou tmavošedou farebnou schémou s modrým akcentom, akú sme mohli vidieť už skôr v aplikácii pre stolné počítače. 

Pri možnostiach spoločnosti Facebook je prekvapujúce, že jej trvalo tak dlho, kým zaviedla Tmavý režim pre svoju hlavnú mobilnú aplikáciu. Napríklad Messenger, Instagram a aj WhatsApp svoj Tmavý režim majú už pomerne dlho. Dokonca na oboch platformách – iOS a Android.

Zatiaľ čo predchádzajúce správy naznačovali, že v aplikácii Facebook sa pridá funkcia sledovania koronavírusu a tichý režim, nová správa to nespomína. Tieto funkcie by sme však mohli vidieť už čoskoro. Funkcia sledovania koronavírusu bude informovať používateľa o aktuálnom počte prípadov v závislosti od jeho aktuálnej polohy. 

Tichý režim následne bude schopný vypnúť okamžité upozornenia. Režim je už k dispozícii v systéme iOS. Pre systém Android sa na spustenie stále čaká.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Zázračný svet počítačovej náhody, ktorá si z ľudí naozaj nerobí srandu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.