Používatelia budú môcť komunikovať medzi platformami.

Portál The New York Times priniesol informáciu o plánoch sociálnej siete Facebook. Tá chce zlúčiť komunikačné služby WhatsApp, Instagram a Messenger. Výsledkom tohto projektu nebude nová aplikácia, ktorá by združovala všetky tieto služby, ale podpora pre komunikáciu medzi jednotlivými platformami.

V praxi to znamená, že z WhatsApp aplikácie budete môcť poslať správu používateľom Messengera aj Instagramu a naopak. V niektorých prípadoch to teda môže viesť k tomu, že vám bude v telefóne stačiť iba jedna aplikácia na všetku komunikáciu.

Facebook sa pre The New York Times vyjadril, že aktuálne zvažuje všetky detaily, ako by mohla komunikácia medzi platformami fungovať. Ide o náročný projekt, ktorý prirodzene vyvoláva aj otázky ohľadom ochrany súkromia. K zlúčeniu služieb by malo dôjsť v roku 2020 a jeho výsledkom bude vytvorenie obrovskej komunikačnej siete, ktorá má aktuálne naprieč všetkými troma službami viac ako 2,6 miliardy aktívnych používateľov.

Zdroj: The New York Times

Prečítajte si aj:

„Zmažte si Facebook,“ odkazuje zakladateľ služby WhatsApp

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit