Nebude chýbať ani sledovanie zdravotného stavu.

Správu zverejnil portál GSMArena. V nej sa uvádza, že prvé inteligentné hodinky od Facebooku budú využívať Android, ale spoločnosť tiež vyvíja vlastný OS. Vlastný softvér by sa mal následne uviesť s druhou generáciou hodiniek niekedy v roku 2023.

Očakáva sa, že inteligentné hodinky budú úzko prepojené s aplikáciami vlastnenými Facebookom, ako sú Messenger, WhatsApp a Instagram, a budú podporovať mobilné pripojenie, čo umožní rýchlu komunikáciu bez potreby využívať prepojenie so smartfónom.

Facebook umožní hodinkám aj prepojenie s hardvérom a fitnes a zdravotnými službami spoločností ako napríklad Peloton Interactive. Vzhľadom na reputáciu Facebooku v oblasti ochrany súkromia používateľov sa však ešte len uvidí, či sa inteligentné hodinky dočkajú kladného prijatia. To predovšetkým z dôvodu, že spoločnosť razom získa prístup k ďalším údajom o zdraví a kondícii používateľov, ktoré by mohla predať tretej strane pre cielenú reklamu.

Prvá generácia inteligentných hodiniek od Facebooku príde až v roku 2022 a zdroj tvrdí, že sa budú predávať za ceny, ktoré budú iba o niečo vyššie, ako výrobné náklady.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Apple Watch používa viac ako 100 miliónov ľudí: Viete, prečo sú tak obľúbené?  

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.