História niekoľkokrát ukázala, že každé impérium nech je akokoľvek silné, väčšinou zanikne.

Facebook za niekoľko rokov pôsobenia, vytvoril skutočné impérium a nový plán na zabránenie pádu sa začína konečne uberať tým správnym smerom. V dnešnej dobe, služby spoločnosti využívajú miliardy používateľov a prirodzene sa aj musí uberať novým smerom, k čomu aj podniká ďalší krok. Facebook chce získať aj iné príjmy, ako iba predajom reklamy. Vízia spoločnosti bola predstavená už pred nejakým časom, pričom smerovanie už naberá reálnejšie kontúry.

V priebehu pár mesiacov, by mohol Facebook začať predávať vlastnú kryptomenu. V praxi to bude fungovať tak, že za skutočné peniaze nakúpite peniaze virtuálne, ktoré môžete následne investovať do platformy WhatsApp. Prečo to ale robiť?

Čo sa dá vlastne na WhatsAppe kúpiť?

Práve tieto otázky ostávajú aj naďalej záhadou, pričom myšlienkou nie je len nakupovať, ale aj prevádzať finančné prostriedky na svojich priateľov alebo rodinu. Je preto nepravdepodobné, že spoločnosť Facebook obmedzí aplikáciu iba na zasielania správ. Pre Facebook bude určite zaujímavé prepojenie aplikácie so službou Marketplace, pre zjednodušenie používania trhoviska. Pred nedávnom sa objavili aj správy, ktoré informovali o zlúčení chatovacích aplikácií, ktoré patria pod Facebook. Práve teraz sme získali ďalšiu kocku do skladačky, ktorá smeruje k vybudovaniu jednej silnej aplikácii.

Stratégia zavedenia nie je stále známa, ale hlavným cieľom je pravdepodobne zjednodušiť obchodovanie medzi krajinami a oddeliť tento obchodný priestor od americkej menovej politiky. V každom prípade je správanie spoločnosti vskutku logické, pretože sa snaží diverzifikovať a optimalizovať svoje zisky.

Zdroj: AndroidPit

Prečítajte si aj:

Ako aktivovať tmavý režim v Messengeri

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.