Google predstavil nové rozhranie Bubbles API už v apríli minulého roka s Androidom 10 Beta 2. 

Rozhranie API bolo pôvodne ponúkané ako voliteľná funkcia pre vývojárov. Spoločnosť Google ich vyzývala, aby otestovali rozhranie vo svojich aplikáciách tak, aby podporované aplikácie boli pripravené, keď sa táto funkcia v budúcom vydaní systému Android spustí. 

Facebook messenger Bubbles API

Zdroj: XDA-Developers

Podľa očakávania bola funkcia v ukážke pre vývojárov systému Android 11 už povolená. V uniknutej verzii Android 11 Beta je funkcia Bubbles teraz k dispozícii v nastaveniach upozornení, vývojári ju však musia povoliť, aby boli upozornenia zobrazované v bublinách.

Doteraz sme túto funkciu videli iba v kóde aplikácie Správy Google. Najnovšia už aj aktualizácia pre Facebook Messenger prepína aplikáciu cez rozhranie Bubbles API.

Na snímkach obrazovky je vidieť, že funkcia sa v nastaveniach Messengeru zobrazí ako nová možnosť s názvom Bubbles. Po povolení používateľ získa možnosť vybrať si, či chce zobraziť bubliny pre všetky konverzácie, vybrané konverzácie alebo žiadne konverzácie z nastavení upozornení aplikácie Messenger. 

Aj keď táto funkcia využíva novšie rozhranie API, stále vyzerá skoro rovnako ako staršie verzie. Vždy, keď dostanete novú správu, zobrazí sa ako chatová bublina, ktorá sa drží na bočnej strane hlavnej obrazovky. Kliknutím na bublinu sa otvorí konverzáciu v plávajúcom okne, pomocou ktorej je možné rýchlo odpovedať na správy.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Vybavené. Všetci ste príliš hlúpi, aby ste rozumeli vlastným dátam (podľa Facebooku)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.