Viete, že si môžete jednoducho skontrolovať prihlásenia do vášho Facebooku?

Sociálna sieť Facebook ponúka pomerne komplexné informácie o vašom používateľskom účte. V nastaveniach si môžete skontrolovať, z ktorých zariadení, kedy a z akej lokality bolo vykonané prihlásenie do vášho účtu. Taktiež si môžete nastaviť, aby vás Facebook o takýchto udalostiach okamžite informoval alebo môžete aktivovať verifikáciu v dvoch krokoch. V takom prípade vás chráni nielen heslo, ale aj náhodne generovaný číselný kód.

Všetky potrebné nastavenia nájdete v ponuke Nastavenia bezpečnosti. Používatelia ich však pravdepodobne nevyužívajú často, respektíve, mnohí o nich možnože ani nevedia. Facebook preto spustil novú funkciu s názvom Security Checkup (kontrola zabezpečenia). Táto funkcia je dostupná pre náhodne vybraných používateľov a zobrazí sa pri prihlásení do sociálnej siete. Okno s informáciami prehľadne informuje o možnostiach nastavenia a informuje o tom, ako si používateľský účet správne zabezpečiť.

Hoci Security Checkup neponúka nič extra, čo by nebolo už dnes dostupné cez obrazovku s nastaveniami, ide o praktický doplnok, ktorý možnože ocení viacero používateľov. Ak sa tak stane, Facebook novinku sprístupní všetkým používateľom. Ak nie (výskum ukáže, že funkcia nemá reálny prínos), budeme si musieť aj naďalej kontrolovať zabezpečenie iba v nastaveniach.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit