Namiesto statusov vás privíta obrazovka fotoaparátu.

Facebook by mal začať platiť službe Snapchat za výskum a vývoj. Jeho Instagram totiž pred pár dňami spustil novú funkciu Stories, ktorá kopíruje rovnakú funkciu z appky Snapchat. A sociálna sieť najnovšie testuje novú úvodnú obrazovku, ktorá opäť nezaprie inšpiráciu so spomenutou službou.

Po otvorení mobilnej aplikácie Facebooku sa používateľom v Kanade a Brazílii nezobrazí štandardný výpis noviniek a statusov. Aplikácia ich privíta obrazovkou fotoaparátu, podobne ako v prípade Snapchatu. Nechýbajú ani nové filtre a ďalšie nástroje pre úpravu fotiek.

Facebook aktuálne neplánuje túto funkciu sprístupniť globálne – všetko záleží od výsledkov testovania. Hlavnou úlohou novej úvodnej obrazovky je zjednodušiť zdieľanie fotiek a videí na Facebooku: „Ak chceme, aby používatelia mohli jednoducho zdieľať fotky a videá na Facebooku, musíme zjednodušiť proces snímania fotiek a videí,“ hovorí Sachin Monga z Facebooku.

Nuž, uvidíme, či sa táto novinka ujme.

Zdroj: Buzzfeed

Prečítajte si aj:

Instagram vyhlásil vojnu Snapchatu! Zavádza svoje Stories

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit