Spoločnosť chce dať predovšetkým jasne najavo, že používate jej produkty.

Dnes spoločnosť Facebook predstavila svoje nové logo, ktoré má jasne odlíšiť spoločnosť ako takú od služby sociálnych médií, ktorú Facebook vlastní. Okrem toho pokračuje v presadzovaní výraznejšieho označovania v aplikáciách, ako sú napríklad Instagram a WhatsApp, a to viditeľným spôsobom s jasným označením vlastníctva. Tieto zmeny sa začali v menšom meradle aplikovať už začiatkom tohto roka.

Prvou významnou zmenou je logo spoločnosti, ktoré je zobrazené vľavo.

Facebook uvádza, že firemné logo bolo navrhnuté kvôli prehľadnosti a používa vlastnú typografiu a veľké písmená na vytvorenie vizuálneho rozlíšenia medzi spoločnosťou a aplikáciou. Spoločnosť ďalej informuje, že mäkké rohy každého písmena a uhlopriečok dodávajú zmysel pre optimizmus a vysvetľuje, ako všetky tieto zmeny dokopy predstavujú tri základné ciele správania v oblasti dizajnu: jasnosť, empatiu a vytváranie priestoru.

Ďalším krokom sú zmeny týkajúce sa značky v aplikáciách, ktoré sa prejavia neskôr na stránkach Instagram a WhatsApp.

Spoločnosť tvrdí, že ide o spôsob, ako lepšie sprostredkovať vlastnícku štruktúru všetkým používateľom, ktorí využívajú služby spoločnosti Facebook. Doteraz pomerne veľké množstvo používateľov nevie, že WhatsApp aj Instagram vlastní Facebook. Keď však vidíme, ako je Facebook pod ťarchou rôznych káuz, vynára sa otázka, či toto priznanie sa ku vlastníkovi, teda Facebooku, skôr nespôsobí to, aby sa používatelia radšej týmto aplikáciám vyhýbali.

Zmenou farby chce Facebook prejaviť empatiu – uvedomenie si sveta a ľudí v ňom a vytvorenie vzťahu medzi spoločnosťou Facebook a produktami, ktoré vytvára. Modrú farbu predstavuje Facebook pre sociálne médiá, zelenú pre WhatsApp a červenú s oranžovou pre Instagram.

Spoločnosť plánuje v nasledujúcich týždňoch začať využívať nové logá svojich produktov. Uvidíme, ako sa to prejaví na budovaní dôveryhodnosti spoločnosti a jasnému vnímaniu jej produktov.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Xiaomi predstavilo Mi Watch: Inteligentné hodinky, ktoré menia pravidlá

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.