Rozhodnutie zákazu používania emotikonov, ktoré odkazujú na sexuálnu tému, sa bude týkať sociálnych sietí Facebook a Instagram.

Spoločnosť Facebook nedávno zaujala formálny postoj proti sexuálnemu obťažovaniu na internete. Dôsledkom bola aktualizácia štandardov používania emotikonov na Facebooku a Instagrame. S informáciou prišiel portál AndroidAuthority.

Presnejšie ide o zákaz použitia emotikonu baklažánu a broskyne v prípade, ak sa používajú spolu s rôznymi druhmi sexuálneho obsahu. Používatelia Facebooku a Instagramu, ktorí použijú emotikon v sexuálnom duchu, môžu byť nahlásení alebo im môže byť zrušený ich účet. 

Facebook môže daný obsah vymazať, ak pôjde o prípady, kedy sa emotikony broskyne a baklažánu použijú trebárs so žiadosťou o nahé fotky, či rovno sex. Spoločnosť ďalej zdôrazňuje, že nejde o akciu proti emotikonom, ale o konkrétne prípady proti ich zneužitiu.

Jedinú výnimku budú tvoriť prípady, kedy ide o upozornenie na sexuálne násilie a vykorisťovanie. Inými slovami, pri použití emotikonov broskyne a baklažánu v kontexte nákupu zeleniny a ovocia sa používatelia báť nemusia. 

Zdroj náhľadovej fotografie: MobileGeeks

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Facebook sa prezlieka do nových šiat. Nové logo je iba začiatok