Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

FA Racing v spolupráci s Logitech G predstavujú nový elitný simracingový team pre sezónu 2019.

Fernando Alonso, dvojnásobný majster sveta Formule 1 a víťaz pretekov 24 hodín Le Mans a Rolex 24 Daytona, a Logitech G, popredný inovátor herných technológií a produktov, tento týždeň predstavili eSport tím FA Racing Logitech G pre 2. sezónu ich spolupráce. Tento tím sa zúčastní svetových eSport súťaží na niekoľkých platformách v rôznych hrách vrátane iRacing, Project Cars 2, Gran Turismo, rFactor2 a DiRT 2.0.

Oznámenie druhého ročníka partnerstva FA Racing a Logitech G podčiarkuje spoločnú víziu a snahu zdokonaľovať závodné simulátory, vyvíjať najlepšie vybavenie a technológie pre milovníkov závodných hier a podporovať zručnosť, nadšenie a súperenie špičkových jazdcov.

V rámci partnerstva so spoločnosťou Logitech G bude tím FA Racing súťažiť s herným vybavením od Logitech G a zapojí sa do procesu návrhu a vývoja nových produktov a technológií Logitech G.

„Som rád, že môžem predstaviť skupinu talentovaných jazdcov, ktorí budú reprezentovať môj tím v sezóne 2019,“ povedal majiteľ tímu Fernando Alonso. „Vybral som starostlivo skvelé mladé talenty, ktoré sú pripravené pokračovať v získavaní úspechov pre náš tím. Naším partnerom bude aj naďalej spoločnosť Logitech G, ktorá nám poskytne všetko potrebné herné vybavenie a technológie, aby sme mohli byť plne pripravení na svoju druhú závodnú sezónu aj ďalšie akcie. V tejto sezóne oznámime aj ďalšie zaujímavé partnerstvá a globálne projekty, ktoré rozšíria vplyv nášho tímu po celom svete.“

Prvým významným prírastkom do tímu je Jamie Chadwicková, britská víťazka pretekov F3 a MRF a tiež jazdkyňa šampionátu W-Series. Chadwicková bude súťažiť s tímom na závodnom simulátore iRacing, aby ku svojim úspechom na pretekárskych tratiach pridala ďalšie i v oblasti eSportu.

„Simracing prekonal rozdiely medzi hrou a skutočnými pretekmi formule, pokiaľ ide o stratégiu, súperenie a zručnosti,“ vysvetlila Jamie Chadwicková. „Pripojiť sa k Alonsovmu tímu spolu s ďalšími skvelými spoluhráčmi mi umožní využiť skúsenosti a zručnosti z reálnych závodov pri súťažiach v jednej z najrýchlejšie rastúcich kategórií pretekárskych eSportov. S pomocou spoluhráčov sa budeme snažiť vybojovať ďalšie víťazstvá pre tím FA Racing.“

Okrem Chadwickovej potvrdili svoju účasť v celosvetovom Alonsovom eSport teame FA Racing aj títo pretekári:

  • Diego Ruiloba – Počas roku 2018 si Ruiloba upevnil svoju pozíciu jedného z najlepších španielskych pretekárov výhrami v niekoľkých kvalifikačných a majstrovských finále. Diego je prirodzený talent a víťaz súťaže FA Racing Liberbank Challenge v roku 2018, čo je vyhľadávacia platforma tímu na španielskom trhu.
  • Xiang Gao – 26 ročný pretekár z Číny prináša do tímu skúsenosti desiatich rokov zo simulovaných a šiestich rokov zo skutočných automobilových závodov. V roku 2018 bol účastníkom záverečného finále pretekov McLaren Shadow.
  • Matt Malone – Jeden z najväčších a najobľúbenejších streamerov pretekov na hernom simulátore iRacing v Severnej Amerike. Jeho videá je možné vidieť na sieťach YouTube, TWITCH a ďalších.
  • Alexander Dornieden – 24 ročný profesionálny simracer z Nemecka a šampión eSport pretekov WTCC.
  • Ebrahim Almubarak – Úspešný simracer v mnohých herných tituloch, ktorý si vydobyl postavenie v záverečnom finále McLaren Shadow tým, že porazil ostatných účastníkov zo Stredného východu.
  • Kristian Kwietniewski – Tento 25 ročný hráč zažiaril na hernej scéne v roku 2018, keď prekonal všetkých súperov na Logitech G Challenge v Európe, aby získal miesto v semifinále McLaren Shadow v roku 2018.

„Simracing je rýchlo sa rozvíjajúci žáner, kde musíte neustále bojovať, aby ste si udržali svoje postavenie,“ hovorí Vincent Borel, vedúci oddelenia Gaming Simulation v Logitech G. „Spolupráca s Fernandom a jeho pretekárskym tímom nám pomôže ukázať, ako sú simracingové závody atraktívne a zároveň vytvoriť najlepšie pretekárske herné vybavenie na trhu.“

Kto je Fernando Alonso

O Fernandovi Alonsovi by sa dalo povedať, že posúva hranice a dosahuje neuveriteľné výkony. Potom, ako ho už v detstve zaujali motokáry, preukázal svoje ambície a schopnosti tým, že sa v roku 1996 stal juniorským majstrom sveta pretekov motokár. Jeho dlhotrvajúci vzťah s pretekmi Formule 1 začal v roku 2005 a 2006 dvoma titulmi majstra sveta Formuly 1. V tej dobe sa stal najmladším držiteľom tohto titulu a dokázal ho dokonca ďalší rok obhájiť. Dnes Fernando pretekajú za Toyotu vo vytrvalostných pretekoch World Endurance Championship (WEC) a za McLaren v tohtoročných pretekoch Indy500.

Značky: