Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ako funguje efektívna firma v 21.storočí? Sú ľudské hodnoty rovnako dôležitié ako tie obchodné? V ČSOB áno, a aj preto tu realizujú viaceré programy na podporu tejto symbiózy. Tu je niekoľko príkladov.

Priestor talentom

ČSOB oodporuje mladé talenty a vysokoškolákom ponúkame prax prostredníctvom ČSOB Trainee Programu. Študenti stážujú na jednotlivých oddeleniach, kde zbierajú cenné pracovné skúsenosti. Doteraz absolvovalo polročnú stáž 40 študentov, z toho 12ti z nich sa stali trvalými zamestnancami našej spoločnosti.

Študenti môžu svoj talent preukázať aj v súťaži ČSOB HlavaPäta, ktorá je tematicky zameraná, môžu na nej dať priestor svojej kreativite a prezentovať svoje nápady.

Prednýšky na vysokých školách

ČSOB záleží na vývoji spoločnosti. A preto zapája odborníkov do prednášok na univerzitách, aby študentom odovzdali cenné skúsenosti z praxe. Jedným z príkladov bol zimný semester na Ekonomickej univerzite v Bratislave, kde študenti mohli navštevovať kurz v anglickom jazyku na tému “Riadenie rizík v bankovníctve a poisťovníctve”.

Pomáha rozbehnúť podnikanie

ČSOB záleží nám na zdraví ekonomiky, neustálom vylepšovaní služieb pre zákazníkov prostredníctvom inovácií, ale aj na tom, aby talenty dostali šancu či priestor. Preto podporuje podnikateľské start-upy a je partnerom najväčšieho akcelerátora pre začínajúcich podnikateľov na Slovensku The Spot Booster.

Zamestnanci môžu odporučiť pomoc

Tu nie sú ľahostajné ťažké ľudské osudy a zamestnanci môžu mať zásluhu na konkrétnej pomoci. Už niekoľko rokov odporúčajú projekty na žiadosť o podporu v rámci Zamestnaneckého grantového programu. Jeho cieľom je umožniť sprostredkovať pomoc tam, kde si myslia, že je najviac potrebná. Prostredníctvom ČSOB nadácie sme od roku 2011 doteraz takto podporili 111 projektov celkovou sumou viac ako 272 000 eur.

Pomáha prostredníctvom inovácií

Každoročne prostredníctvom našej ČSOB nadácie pomáha tam, kde to je najviac potrebné. Príspevky venuje na liečbu najmenších pacientov, ale aj na zlepšenie podmienok napríklad pre onkologicky chorých. Pomoc realizuje aj prostredníctvom zbierok formou skenovania tzv. QR kódov cez mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking.

Športom pre dobrú vec

Sme dlhoročným  generálnym partnerom ČSOB Bratislava Marathonu. Okrem podpory športu je toto podujatie zamerané aj  na podporu dobrej veci. Len počas uplynulého ročníka venovala ČSOB nadácia spolu 11 000 eur Kontu bariéry, ktoré pomáha deťom s telesným postihnutím. Výťažok kompletného štartovného z detských behov, ktoré tvorilo tento rok 5 237 eur, zase poputoval do nadácie Kvapka nádeje, ktorá podáva pomocnú ruku deťom s onkologickými ochoreniami. V štýle hesla “Pre Vás osobne” bežali viacerí zamestnanci ČSOB vrátane generálneho riaditeľa Daniela Kollára pre pomoc konkrétnemu dieťaťu.

Po skončení testu v cieli

Po skončení testu v cieli

 

LÍDRI 21. STOROČIA

 Dobrá firma musí mať aj dobrého lídra. Aký je vplyv lídrov na formovanie spoločnosti, či akú rolu zohráva biznis vo formovaní sveta, aj to boli ústredné témy fóra “Firma 21.storočia, lídri 21.storočia“, ktoré sa konalo minulý týždeň v Bratislave. Jedným z pozvaných prezentujúcich hostí bol generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár. Spolu s ďalšími hosťami diskutoval na uvedenú tému a odpovedal na otázky publika. Daniel Kollár je generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva ČSOB Banky od jej právneho osamostatnenia v roku 2008, vrchným riaditeľom dovtedajšej ČSOB Slovensko bol od roku 2004. Riadi aj celú ČSOB Finančnú skupinu. V roku 1997 zakladal na Slovensku ČSOB Leasing a od samotného začiatku až do roku 2004 stál na jeho čele.  Od decembra 2012 je zároveň viceprezidentom Slovenskej bankovej asociácie. Tento rok si prevzal aj ocenenie Bankár roka 2015. O výsledku pod záštitou Fincentra a týždenníka TREND  rozhodli hlasovaním najvyšší predstavitelia konkurenčných bánk.

 

Značky: