Fitbit integroval API rozhranie, ktoré Microsoft dávnejšie sprístupnil.

Pokiaľ používate systém Windows v anglickom jazyku, môžete využívať funkcie virtuálnej asistentky Cortana. Tá podporuje jednoduché hlasové povely, ktoré súvisia s kontrolou kalendára, vytváraním udalostí, poznámok, vyhľadávaním informácií atď.

Cortana najnovšie dokáže pristupovať aj k vašim údajom v službe Fitbit. Ak aktívne používate inteligentné náramky Fitbit, Cortana vám povie, koľko krokov ste spravili počas dňa a koľko by ste ešte mali spraviť. Takisto si môžete pomocou hlasového povelu zaznamenať, koľko vody ste vypili – bez nutnosti otvoriť aplikáciu v telefóne a tento údaj vypĺňať manuálne. Cortana má prehľad o vašej aktivite aj v porovnaní s vašimi priateľmi.

Fitbit tvrdí, že Cortanu integroval do svojej služby, aby používateľom umožnil jednoduchšie pristupovať k štatistikám. Cortana by taktiež mala viac motivovať používateľov, aby boli aktívnejší.

Zdroj: Engadget

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Prečítajte si aj:

Microsoft ukázal, ako funguje Cortana v reproduktoroch aj v automobiloch. Upozorní na pripomienku alebo zhrnie dôležité informácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit