Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Žilina, Trenčín a najnovšie aj Trnava získajú priame spojenie s Viedňou a lepšiu dostupnosť do Poľska
  • Z Bratislavy častejšie spojenie do Varšavy i mesta Vratislav ++ Nová zastávka FlixBusu v Trnave od 6. novembra
  • Spojenie do Poľska a Rakúska: Krakov – Bielsko-Biała – Žilina – Trenčín – Trnava – Bratislava – Viedeň letisko – Viedeň Erdberg

Žilina, Trenčín a najnovšie aj Trnava získajú priame autobusové spojenie s Viedňou a lepšiu dostupnosť do Poľska. Z Bratislavy sa nočnými spojmi častejšie dostanete do Varšavy i Vratislavi. S novinkami prichádza globálny poskytovateľ mobility FlixBus, ktorý v tomto roku kontinuálne pracuje na expanzii svojej dopravnej siete. Nové medzinárodné spojenia sú už v predaji na www.flixbus.sk pre cesty od 6. novembra.

Nové medzinárodné linky vedúce cez Slovensko jazdia štyrikrát za týždeň, začínajú v Budapešti a končia v troch poľských mestách: Krakov, Vratislav a Varšava. Smerom na Bratislavu odchádzajú nové spoje z Budapešti o 21:00 a 22:00 každý piatok až pondelok a cestou sa zastavujú v Győri. Z Bratislavy potom autobusy odchádzajú o 00:05 smerom na Vratislav so zastávkou v Ostrave. Do cieľovej stanice dorazia o 7:50. Druhé spojenie mieri do Varšavy, Bratislavu opúšťa o 1:00, do Katovíc prichádza o 5:45 a do Varšavy o 10:00. Cena cestovného lístka z Bratislavy do Varšavy začína na 9,90 €.

„Na rozširovaní našej zelenej siete neustále pracujeme a sme radi, že môžeme ponúknuť nové možnosti dostupného cestovania obyvateľom hlavného mesta i západného Slovenska. Teší nás najmä otvorenie ďalšej zastávky, tentoraz v Trnave,“ hovorí Martina Čmielová, hovorkyňa spoločnosti FlixBus.

V Trnave doteraz zelené autobusy FlixBus nezastavovali, obyvatelia trnavského regiónu teda majú možnosť začať pohodlne a cenovo dostupne cestovať do celého radu európskych miest. V rámci priameho nočného spojenia začnú od 6. novembra jazdiť autobusy každý deň z Viedne o 21:50, v Bratislave budú o 23:00, ďalej pokračujú do Trnavy, Trenčína a Žiliny a do Krakova dorazia o 6:05. Na spiatočnú cestu z Krakova sa vydajú o 23:59, z Žiliny odídu o 3:45, cez Trenčín a Trnavu dorazia do Bratislavy o 6:55 a do Viedne na konečnú prídu o 8:15.

Krakov je najviac navštevované mesto Poľska. Turistov láka predovšetkým pamiatkami, dobrým jedlom a odkazom Jána Pavla II. Staré mesto Krakova bolo zaradené medzi pamiatky UNESCO už v roku 1978. Práve do Krakova sa často jazdí na letisko, odkiaľ lieta niekoľko nízkonákladových spoločností. Napríklad Ryanair ponúka veľa letov do dovolenkových destinácií v Taliansku a v Španielsku.
Na trase medzi Krakovom a Budapešťou plánuje FlixBus od novembra zvýšiť súčasný počet spojov o štvrtinu. Zelené autobusy tak budú ešte častejšie zastavovať v mestách Banská Bystrica, Donovaly, Ružomberok a Dolný Kubín.

Slovensko je k zelenej sieti pripojené od roku 2015. FlixBus v rámci Európy a USA ponúka najrozsiahlejšiu medzimestskú autobusovú sieť obsahujúcu 300 000 denných spojov do 2 000 destinácií v 29 krajinách. Sústreďuje sa na poskytovanie vysokého komfortu cestovania so všetkým, čo je pre pohodlnú cestu nevyhnutné – nabíjacie zásuvky, veľký odstup sedadiel, dostatočný batožinový priestor a kvalitné Wi-Fi pripojenie. Ďalšou výhodou je atraktívna cena.

Značky: