Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V súčasnosti pôsobí v 29 krajinách vrátane USA, Bulharska a Bieloruska, ktoré pribudli v roku 2018 ++ 40% nárast počtu denných spojení: z 250 000 na 350 000 spojov každý deň. Služba FlixTrain spustená v Nemecku rozširuje existujúcu autobusovú sieť. Historicky prvé diaľkové e-busy boli nasadené vo Francúzsku a Nemecku. Inovácie víťazia vďaka službám VR, Google Pay, Apple Pay a funkcii sledovania aktuálnej polohy autobusu.

Po ďalšom roku rýchleho rastu sa spoločnosť FlixMobility stala najväčším poskytovateľom autobusovej prepravy na svete z hľadiska dosahu siete, spájajúcim ľudí z 29 krajín prostredníctvom viac ako 350 000 denných spojení v Európe a Spojených štátoch amerických. Znamená to, že v priebehu roka sa počet jej spojení zvýšil o 40 %. V roku 2018 spoločnosť FlixMobility ďalej spustila službu FlixTrain v Nemecku, ktorá dopĺňa existujúcu autobusovú sieť, a začala prevádzku prvého plne elektrického autobusu na diaľkových trasách vo Francúzsku a Nemecku.
„Históriu spoločnosti FlixMobility píšeme síce len päť rokov, každý rok sa ale posunieme o stupienok vyššie,“ pochvaľuje si André Schwämmlein, zakladateľ a CEO spoločnosti FlixMobility. „Len za minulý rok sa nám podarilo rozšíriť naše služby za oceán, do Spojených štátov amerických, začať prevádzku zelených vlakov FlixTrain na trasách v Nemecku, nasadiť prvý plne elektrický autobus na diaľkové trasy vo Francúzsku a následne v Nemecku, začať budovať vnutroštátne siete v Poľsku, Švédsku, Belgicku a Švajčiarsku a zaviesť množstvo inovácií na palubách našich autobusov a vlakov. Tešíme sa, že podobným tempom budeme s naším skvelým a rastúcim tímom pokračovať aj v roku 2019.“

Slovensko je k zelenej sieti pripojené od roku 2015. Medziročne tu tento dopravca prepravil o 50 % viac cestujúcich v roku 2018 ako v roku 2017. Rozširovať ponuku dostupných spojov na Slovensku má FlixBus v pláne aj tento rok.

Rok 2018 pre FlixMobility v znamení inovácií

Jedinečný obchodný model, v ktorom sa spoločnosť FlixMobility stará o technologický rozvoj, plánovanie siete, zákaznícky servis, manažment kvality, marketing a predaj, zatiaľ čo partneri spomedzi malých a stredne veľkých podnikov (SME) riadia každodennú prevádzku autobusovej a vlakovej flotily, umožňuje FlixBusu, aby sa nepretržite venoval inováciám tradičného dopravného odvetvia. V samotnom roku 2018 začal využívať služby Apple Pay, Google Pay a Google Assistant, zaviedol virtuálnu realitu na palube autobusov v USA smerujúcich do mesta Las Vegas i z neho a predstavil svoje vlastné technologické inovácie, ako sú napríklad systém rezervácie miest a funkcia sledovania aktuálnej polohy autobusu.

Okrem inovácií v rámci autobusovej dopravy spoločnosť FlixMobility uviedla na trh dva ďalšie produkty: FlixTrain v Nemecku a vôbec prvý e-bus na diaľkových trasách vo Francúzsku a Nemecku. Tie dopĺňajú existujúcu sieť FlixBusu a poskytujú ďalšie možnosti cestovania.

Rozvoj dopravnej siete a svetová expanzia

Pokiaľ ide o sieť, spoločnosť FlixMobility v roku 2018 urobila veľký krok vpred a otvorila trasy na severozápade USA riadené z novej centrály v Los Angeles. Prevádzka na nových trasách sa začala v máji a zahŕňala 27 destinácií vrátane takých miest, ako sú Los Angeles, Las Vegas, Phoenix a Tucson. Po rozšírení do strednej Kalifornie a oblasti Sanfranciského zálivu (San Francisco Bay) sa sieť rýchlo zdvojnásobila. Rozširovanie bude pokračovať aj v roku 2019, v ktorom spoločnosť FlixMobility spúšťa nové linky v Texase a v oblasti severovýchodne od New York City, kde si otvorila novú kanceláriu.

Ponuka služieb zeleného dopravcu každoročne rastie aj v celej Európe. Minulý rok začal FlixBus prevádzkovať autobusové spoje v Bielorusku, nové vnútroštátne spoje spustil v Belgicku, Švajčiarsku, Poľsku a Švédsku a svoju ponuku zdvojnásobil v regióne Beneluxu. Počet spojení navýšil vo všetkých európskych krajinách, kde v súčasnosti pôsobí.

Regionálny zamestnávateľ a jeho rastúci FlixTeam

Spoločnosť FlixMobility vďačí za svoj prudký rast z veľkej časti rozsiahlemu a neustále rastúcemu tímu po celom svete. Približne 1 500 zamestnancov pracuje pre služby FlixBus a FlixTrain v 16 kanceláriách v 14 krajinách. Vďaka spolupráci s miestnymi zamestnancami sa dokáže nepretržite prispôsobovať trhu aj potrebám miestnych zákazníkov.

Okrem vlastných zamestnancov spolupracuje FlixMobility s 300 dopravnými partnermi, ktorí zamestnávajú viac ako 7 000 vodičov FlixBusu a strojvodcov FlixTrainu. Od okamihu, keď dopravca FlixBus v roku 2013 otvoril pár liniek v Nemecku, pomohli spoločne viac ako 100 miliónom cestujúcich dostať sa do cieľa ich cesty.

Značky: