Xiaomi HyperOS 2.0 pravdepodobne príde v októbri, dátum by vraj mohol patriť aj predstaveniu série Xiaomi 15.

Operačný systém Xiaomi HyperOS je univerzálnym systémom, ktorý sa nachádza v zariadeniach ekosystému značiek Xiaomi, Redmi aj POCO. Okrem telefónov či tabletov sa spája aj so slúchadlami, hodinkami, produktami inteligentnej domácnosti či elektromobilmi. Prvá aktualizácia z nadstavby MIUI na Xiaomi HyperOS prišla do zariadení ešte minulý rok, kedy bol tento systém predstavený po boku série Xiaomi 14 určenej pre Čínu. Teraz sa však už výrobca pripravuje na predstavenie druhej generácie systému, ktorá by mala prísť v októbri.

Najnovší únik pochádzajúci z Číny poukazuje na dátum, kedy príde do modelu Redmi K70 Ultra aktualizácia na Xiaomi HyperOS 2.0. Týka sa to aktualizácie na verziu operačného systému s kódom OS2.0.1.0.VNNCNXM, pričom táto aktualizácia by mala prísť do telefónu 10. októbra 2024. Tento dátum by teda mohol byť oficiálnym dňom, kedy bude predstavený Xiaomi HyperOS vo verzii 2.0.

Xiaomi HyperOSZdroj: Xiaomi
Xiaomi HyperOS

Nie je zatiaľ isté, že by Xiaomi vypustilo aktualizáciu na novú verziu systému najskôr do zariadenia Redmi. Aj preto sa začali internetom šíriť dohady, že práve 10. október by bol dňom, kedy by sa oficiálne predstavila v Číne aj séria Xiaomi 15. Toto však nie je isté, nakoľko by šlo o príliš skorý dátum na predstavenie novej série vlajkových lodí.

Už teraz sa pritom ráta s tým, že séria Xiaomi 15 bude predstavená v októbri. Podľa našich odhadov to však bude skôr koncom mesiaca. Dôvodom je predstavenie čipsetu Snapdragon 8 Gen 4, ktorý bude základom telefónov tejto série. Nová generácia čipsetu pre vlajkové lode by sa ale mala predstaviť až počas konferencie Snapdragon Summit. Tá bude prebiehať od 21. do 23. októbra. Nie je teda pravdepodobné, že séria Xiaomi 15 bude predstavená skôr.

V prípade Xiaomi HyperOS 2.0 môže ísť skôr o predbežný dátum, kedy by v tichosti dostali aktualizáciu len niektoré modely. Stalo sa to aj v prípade globálneho predstavenia prvej verzie Xiaomi HyperOS na globálnom trhu, kedy aktualizácie začali prichádzať do telefónov ešte pred predstavením. V našom prípade sme tak do modelu Xiaomi 13 obdržali aktualizáciu v decembri 2023, globálne predstavenie prebehlo až na konferencii v rámci MWC vo februári 2024. Systém Xiaomi HyperOS 2.0 je už teraz v pokročilom štádiu prípravy čomu svedčia aj videá poukazujúce na nové prostredie po aktualizácii.

Zdroj: gizmochina.com, xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.