Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • 2,3 milióna prepravených cestujúcich v rámci Česka a medzi ČR a zahraničím
  • Neobmedzená Wi-Fi a pilotný projekt rezervácie všetkých sedadiel
  • Globálna expanzia spoločnosti FlixBus do USA i na nemeckej železnici

Globálny poskytovateľ mobility FlixBus bilancuje prvý rok svojho pôsobenia na českom dopravnom trhu. Od minulého augusta prepravil v rámci Česka a medzi ČR a zahraničím 2,3 milióna cestujúcich. Pomáha tomu i rozširovanie ponuky spojenia medzi českými regionálnymi mestami a zvyšovanie spojení do zahraničia.

Písal sa rok 2015, keď FlixBus ponúkol prvé medzinárodné spojenie zelenými diaľkovými autobusmi z Prahy. Odvtedy tomuto dopravcovi rastie ponuka počtu dostupných spojení i počet cestujúcich. Dôležitý okamih rozvoja nastal v auguste minulého roka, keď FlixBus vstúpil do českej vnútroštátnej dopravy. Od minulého augusta prepravil v rámci Česka a medzi ČR a zahraničím 2,3 milióna cestujúcich.

„Je za nami prvý rok existencie na linkách vnútroštátnej dopravy. Sme radi, že sa nám podarilo vzbudiť záujem o naše služby u mnohých zákazníkov v autobusovej doprave. Cestujúcim chceme ponúkať najširšiu sieť dopravných spojení v celej Európe a s tým súvisí aj priebežná expanzia v českom regióne. Postupne do našej siete pridávame ďalšie nové mestá i zastávky, šikovnejšie prepájame možnosť kombinácie cestovania na vnútroštátnych i medzinárodných linkách a v neposlednom rade pracujeme na technologických inováciách v našej službe,“ uvádza Pavel Prouza, riaditeľ FlixBusu pre Českú republiku a Slovensko.

Spoločnosť FlixBus sa sústreďuje na poskytovanie vysokého komfortu cestovania so všetkým, čo je pre pohodlnú cestu potrebné – nabíjacie zásuvky, veľký odstup sedadiel, dostatočný batožinový priestor a kvalitné Wi-Fi pripojenie. Ďalšou výhodou je atraktívna cena.

Neobmedzená Wi-Fi a postupné zavádzanie rezervácie sedadiel v autobusoch

Už počas júna si FlixBus pre svojich zákazníkov nachystal novinku v rámci rezervácie cestovných lístkov, ktorá je zatiaľ dostupná pri rezervácii cez internetové stránky, a to aj na niektorých slovenských spojoch. „Na základe početných žiadostí našich zákazníkov postupne zavádzame možnosť rezervácie vybraných sedadiel. O sedadlá s najlepším výhľadom v autobuse je pochopiteľne najväčší záujem. Chceme umožniť rezervovať si takéto sedadlá aj cestujúcim, ktorí pristúpia v priebehu cesty. Rovnako môžeme dvojiciam garantovať miesta vedľa seba,“ dopĺňa Pavel Prouza.

Rezervácia sedadiel je voliteľná a jej cena sa líši v nadväznosti na konkrétne miesto, na Slovensku začína od 1,50 €. V prípade dvojposchodových autobusov je možné rezervovať si „panoramatické“ miesta s výhľadom na cestu na poschodí alebo sedenie pri stolčekoch, v jednoposchodových autobusoch napríklad sedadlá za vodičom. Možnosť rezervácie sedadiel bude onedlho dostupná tiež v mobilných aplikáciách dopravcu.

Na českých vnútroštátnych linkách FlixBus oznámil začiatok testovania neobmedzeného pripojenia na internet v kvalite 4G/LTE a plánuje odblokovať streamovacie služby, ako sú Spotify, Youtube, iVysílání ČT atď. s maximálnym dátovým tokom 1 Mb/s.

Globálna vízia spoločnosti FlixBus – jednoduchá a cenovo dostupná mobilita

Veľkú časť úspechu spoločnosti FlixBus možno prisúdiť digitalizácii a inováciám, ktoré sa budú aj naďalej zlepšovať, ako sú mobilné aplikácie, elektronické cestovné lístky, najrýchlejšie Wi-Fi pripojenie, rezervácia sedadiel a GPS sledovanie autobusu v reálnom čase. Tento technologický pokrok spolu s komfortom, spoľahlivosťou a atraktívnymi cenami spojenými so značkou FlixBus zvyšujú príťažlivosť autobusovej dopravy pre širokú verejnosť.

V máji tohto roka spoločnosť FlixBus so svojimi zelenými autobusmi prvýkrát expandovala za oceán a spustila pravidelné spojenie na západnom pobreží USA, kde v súčasnosti pokrýva viac ako 40 destinácií v Kalifornii, Nevade a Arizone. Do konca roka chce ponúknuť až 1 000 rôznych spojení denne.

So značkou FlixTrain sa spoločnosť v spolupráci s dopravnými partnermi vydala aj na nemeckú železnicu. Prvé zelené vlaky boli vypravené v marci a vďaka veľkému záujmu cestujúcich sa frekvencia a kapacita vlakov FlixTrain zvýšili už začiatkom leta. V júni dopravca zdvojnásobil frekvenciu v koridore Stuttgart – Berlín a pridal kapacitu na trati medzi Hamburgom a Kolínom.

Ponuku spojenia medzi jednotlivými regiónmi na Slovensku a v Česku stále rozširuje. Od júna si napríklad zákazníci môžu kupovať cestovné lístky na každodenný priamy spoj z Trenčína cez Uherské Hradiště do Prahy.

FlixBus v rámci Európy ponúka najrozsiahlejšiu medzimestskú autobusovú sieť obsahujúcu 300 000 denných spojov do 2000 destinácií v 28 krajinách. Bratislava je k zelenej sieti pripojená od roku 2015 a vyvinula sa na významný uzol v európskej sieti FlixBusu.

Značky: