Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SK-NIC, a.s. podporuje každoročne rôzne projekty a firma chce pokračovať v nastavenom trende i naďalej. Pre zefektívnenie celého procesu zriadila Fond SK-NIC, z ktorého bude kvalitné projekty pravidelne podporovať. Pre rok 2019 sa vyčlenilo 100 000 EUR.

Vyhlásenie tohtoročnej výzvy na predkladanie projektov predpokladáme na konci septembra. V spolupráci s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (UPVII) k realizácii zberu žiadostí a vyhodnocovania projektov si zvolili Nadáciu Pontis.

„V tohtoročnej výzve podporíme z Fondu SK-NIC projekty zamerané na kybernetickú bezpečnosť a internetové vzdelávanie, ktorých realizácia neprekročí jeden rok. Projektom, ktoré budú v rámci výzvy najlepšie, poskytneme financie v rozmedzí od 2.500,- EUR do 10.000,- EUR. Uvedomujeme si však, že peniaze nie sú všetko – základom je dobrý nápad. Našim cieľom je pomôcť týmto nápadom k ich realizácii a veríme, že týmto napomôžeme k rýchlejšiemu štartu  významných IT služieb či technológií, lebo na Slovensku máme veľa kvalitných ľudí.“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a. s.

Uchádzači o finančnú podporu sa všetky potrebné informácie dozvedia včas na webe spoločnosti SK-NIC, a.s. a zároveň na webe Nadácie Pontis.

Výsledky IT Finess Testu 2019 sú už známe

Jeden z projektov, ktorý každoročne podporujeme, je IT Fitness Test – najrozsiahlejší test IT zručností na Slovensku. Výsledky ôsmeho testovania slovenskej verejnosti už v tejto chvíli poznáme. Autori testu zaznamenali mierne zlepšenie zúčastnených v oblasti kybernetickej bezpečnosti, čo prisudzujú jej posilnenej osvete. Odhalené však boli zásadné nedostatky v oblasti používania kancelárskych nástrojov. Žiaci a študenti mali najväčšie problémy s formátovaním textu, prácou s tabuľkami či inými základnými činnosťami, ktoré sú pre ich budúce zamestnanie nevyhnutné. IT Fitness Testu sa v tomto roku zúčastnilo viac ako 25.000 študentov, učiteľov a záujemcov z oblasti širokej verejnosti. Vek testovaných bol od 7 do 70 rokov.

Digitálna transformácia preniká čoraz hlbšie do našich životov a nie je to len fráza. Podporou IT Fitness Testu firma apeluje na výchovu digitálne zručných ľudí, nakoľko informačno-komunikačné technológie sú nevyhnutnou súčasťou života.

IT Fitness Test 2019: Takáto je digitálna gramotnosť Slovákov

Značky: