K dispozícii je aj pre Android.

NVIDIA oznámila, že od budúceho týždňa spustí v rámci služby GeForce NOW časovo obmedzenú uzavretú beta verziu hry Fortnite pre smartfóny. Tá bude k dispozícii cez webový prehliadač Safari, resp. cez aplikáciu GeForce NOW v prípade platformy Android.

Beta verzia je dostupná pre všetkých členov GeForce NOW (registrovať sa môžete TU) a pomôže otestovať kapacitu servera, kvalitu grafiky a predovšetkým funkčnosť nových ovládacích prvkov prispôsobených pre dotykové obrazovky. Členovia budú do beta verzie prijímaní po skupinách v priebehu nasledujúcich týždňov.

V praxi to znamená, že majitelia iPhonov a iPadov si budú môcť na svojich zariadeniach opäť zahrať hru Fortnite. Tá bola v minulosti odstránená z obchodu App Store kvôli nezhodám medzi spoločnosťami Epic Games a Apple. Teraz sa vracia na obrazovky iOS zariadení, avšak v trochu inej podobe, ako by ste možnože čakali. Faktom je, že jej hranie cez GeForce NOW bude výrazne náročnejšie na kvalitu internetového pripojenia a spotrebu dát.

Poteší, že Fornite ponúka dotykové ovládanie, ktoré vzniklo vďaka spolupráci so spoločnosťou Epic Games. Hru si tak vychutnáte aj bez nutnosti použiť gamepad. Ďalšie hry s podporou dotykového ovládania pribudnú v budúcnosti.

Do ponuky služby GeForce NOW pribudli aj tieto hry:

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit