Počas rokov sme mohli vidieť viacero trendov, ktoré sa začali v konštrukcii smartfónov presadzovať.

Ako displeje rástli, niektoré komponenty sa museli rozumne skryť, aby nebránili sledovaniu obsahu. ZTE minulý rok uviedlo prvý smartfón s fotoaparátom pod displejom, no používatelia sa tešia aj na ďalších výrobcov, ktorí sa túto technológiu chystajú použiť. Nie je pritom žiadnym prekvapením, že medzi prvými výrobcami nechýbajú Samsung, Xiaomi a niekoľko ďalších významných spoločností. Napríklad smartfóny Mi Mix od Xiaomi sú považované za “praotcov” telefónov s celoplošnými displejmi.

Nie je preto prekvapením, že zásadné inovácie sa objavujú práve v tomto rade telefónov a ďalším vývojovým stupňom bude spomínané „skrytie“ fotoaparátov pod displeje. Očakáva sa, že práve Xiaomi sa príchodom modelu Mi Mix 4 stane aj popularizátorom tejto technológie. Známy leaker IceUniverse informuje, že na predstavenie smartfónu s fotoaparátom pod obrazovkou sa chystá minimálne 5 výrobcov. 

Medzi očakávanými smartfónmi by nemal chýbať Samsung Galaxy Z Flip3 a Xiaomi Mi Mix 4 s inovatívnym dizajnom. Neskôr sa pridajú aj spoločnosti OPPO, VIVO, ZTE a ďalší. Udiať by sa tak malo v druhej polovici tohto roka.

Zdroj: GizChina

Titulný obrázok: NaijaTechGuide News

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Ako správne nabíjať telefón či notebook

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.