Môžete sa s ostatnými podeliť o váš deň.

Instagram pred dvoma mesiacmi spustil novú funkciu Stories, ktorá sa veľmi podobá na rovnomennú funkciu v službe Snapchat. Jej princíp spočíva v tom, že môžete vytvoriť klip, ktorý pozostáva z krátkych videí alebo fotiek, editovať ich za pomoci rôznych textov, emotikonov či čmáraníc a výsledkom je tzv. slideshow, ktorá po 24 hodinách z vašej časovej osi zmizne.

Teraz funkcia Stories prichádza aj do služby Messenger. Nie je to náhoda, Facebook vlastní Instagram, takže nie je náročné túto funkciu importovať do jednotlivých služieb podľa potreby.

Koncept príbehov v Messengeri je úplne rovnaký. Opäť budete vytvárať krátku prezentáciu, pozostávajúcu z videí a fotiek. Môžete ju poslať konkrétnym priateľom a počas 24 hodín bude takisto dostupná pre každého z vašich priateľov, koho zo zoznamu manuálne neodstránite. Vy vidíte výtvory vašich priateľov v hornej časti aplikácie Messenger.

Novinka je dostupná aj na Slovensku, nám sa sprístupnila v beta verzii aplikácie pre Android.

Prečítajte si aj:

Instagram vyhlásil vojnu Snapchatu! Zavádza svoje Stories

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit