Garmin sa môže pochváliť viacerými špičkovými športovými hodinkami s inteligentnými funkciami. Model vívoactive 3 sa radí do segmentu cenovo dostupnejších, čo nám pre účely aktuálneho testu vyhovuje. Cenovo sa totiž pohybuje na úrovni ostatných hodiniek, ako je Fitbit Ionic, Huawei Watch 2 či Gear Sport.

Vívoactive 3 sú jediné hodinky v teste, ktoré obsahujú transflexný podsvietený displej. V praxi to znamená, že obrazovka je pod správnym uhlom výborne čitateľná aj na priamom dennom slnku a podsvietenie sa aplikuje iba v tme. Toto môže byť konkurenčná výhoda, záleží podľa vašich preferencií.

Faktom je, že ani v prípade Fitbit Ionic či Gear hodiniek sme nemali problém s čitateľnosťou na priamom slnku a tie používajú klasický LCD, resp. AMOLED displej. Vívoactive 3 však majú vždy aktívny displej pri zachovaní výbornej výdrže batérie. Tá dosahuje až 7 dní, resp. 13 hodín aktívneho používania GPS.

Garmin vívoactive 3
DisplejMIP, 1,2″, 240 × 240
SenzoryGPS, GLONASS, výškomer, senzor tepu, akcelerometer, gyroskop, senzor svetla, teplomer
Odolnosť voči vodeDo 50 metrov pri plávaní
Monitorovanie spánkuÁno, ľahký a hlboký spánok
Dostupné úložiskoN/A
Offline hudbaNie
Výdrž batérie7 dní / 13 hodín GPS
Platby cez NFCÁno, Garmin Pay
Zaujímavé funkcieTransflexný displej, tvorba vlastných cvičení
KompatibilitaAndroid, iOS

Vívoactive 3 nemajú taký masívny dizajn ako drahšie modely fénix. Z určitého hľadiska to môže byť výhoda, sú vhodné aj pre menšie ženské ruky a kompaktnejšie rozmery sme ocenili aj počas spánku, ktorý dokážu hodinky monitorovať. Konštrukcia tela je z nehrdzavejúcej ocele. Dizajn je jednoduchý, avšak účelný.

Čo hodinky ponúkajú

Vívoactive 3 neustále merajú tep, ponúkajú efektný prehľad dňa a splnených cieľov. K dispozícii je viacero fitness aktivít, ktoré môžete sledovať, s hodinkami môžete aj plávať. Na rozdiel od väčšiny zariadení vám počítajú nielen vystúpené, ale aj zostúpené poschodia.

Všetky aktivity si pozriete v prehľadnom denníku, k dispozícii je zhodnotenie tepu v pokoji ako aj hodnoty VO2 Max. Používateľské rozhranie hodiniek je menej elegantné, ako má napr. Fitbit, avšak k funkcionalite nemáme pripomienky. A na rozdiel od Fitbit Ionic, Garmin vívoactive 3 fungovali bez problémov aj s Android smartfónmi. Spoľahlivo sa zobrazovali notifikácie a tiež bolo možné ovládať prehrávanú hudbu. Notifikácie si môžete prispôsobiť, ich zobrazovanie je základné a na SMS správy môžete reagovať aj cez hodinky.

Garmin získava plusové body aj za fakt, že aplikácia a používateľské rozhranie hodiniek je dostupné v slovenčine. Časť používateľov určite využije možnosť vytvoriť si vlastné tréningy priamo v aplikácii, čo je pomerne unikátna funkcia. Praktické je aj ovládanie hodiniek pomocou pohybových gest mimo dotykového displeja.

Stačí prejsť prstom smerom hore alebo dole v okolí ľavého boku hodiniek. Za ovládaním pomocou lunety to z hľadiska pohodlia trochu zaostáva, avšak ide o praktické riešenie. Hodinky podporujú sťahovanie ďalších aplikácií a NFC platby cez Garmin Pay, avšak táto služba nie je dostupná na Slovensku.

Hodnotenie

+ Vždy zapnutý transflexný displej

+ Neustále monitorovanie tepu

+ Veľké množstvo cvikov, ktoré môžete monitorovať

+ Dobrá výdrž batérie a lokalizácia

– Trochu ťažkopádne zobrazenie notifikácií

Cena: 329,99 EUR

Zapožičal: Garmin

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit