Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina GEFCO, európsky líder v logistike pre automobilový priemysel a globálny expert na riešenie dodávateľských reťazcov, predstavila dve nové „fygitálne riešenia“ (t. j. systémy kombinujúce fyzické schopnosti a digitálne technológie) poskytujúce bezkonkurenčný užívateľský zážitok.

Obe inovácie stavajú na 70-ročnom know-how Skupiny v oblasti logistiky a digitálnych schopností partnerov spoločnosti GEFCO. Nedávna akvizícia skupiny GEFCO, spoločnosť Chronotruck je vlastne virtuálne trhovisko zjednodušujúce objednávanie prepráv prostredníctvom unikátnych algoritmov párujúcich dáta dopytu s dostupnými voľnými dopravnými kapacitami, resp. ponukou prepráv. Moveecar je digitálna platforma, ktorá bola vytvorená expertmi zo spoločnosti GEFCO v spolupráci s externými IT odborníkmi. Ponúka individuálnu automobilovú logistiku v akejkoľvek fáze životného cyklu vozidla.

“Naša stratégia, konkrétne to, ako sa staráme o B2B sektor i B2B2C segment trhu, je úplne ovplyvnené správaním spotrebiteľov v online prostredí,” okomentoval Emmanuel Arnaud, Executive Vice President pre obchod a marketing spoločnosti GEFCO. “Kombinujeme fyzické know-how siete s digitálnymi schopnosťami, aby sme získali nové ´fygitálne služby´. Či už Chronotruck, tak i Moveecar využívajú umelú inteligenciu, strojové učenie a výkonné algoritmy pre kompletnú transformáciu zákazníckeho zážitku.”

Inovácia, motor rastu spoločnosti GEFCO

Inovácia prostredníctvom digitalizácie a vybraných akvizícií sú základom rastovej stratégie spoločnosti GEFCO. Vývoj aplikácií Moveecar a Chronotruck sú dva dobré príklady, ako GEFCO mení logistický sektor a prináša zákazníkom vysokú pridanú hodnotu. „Moveecar stavia na skúsenostiach spoločnosti GEFCO v oblasti logistiky hotových vozidiel a komplexných riešení, aby bolo v budúcnosti schopné využiť obrovský potenciál trhu s ojazdenými vozidlami,“ potvrdil Luc Nadal, CEO skupiny GEFCO. „Agilná a užívateľsky prívetivá digitálna platforma spoločnosti Chronotruck navyše umožní, aby zákazníci dostali okamžitú odpoveď na svoje aktuálne potreby.“

Chronotruck: kedykoľvek v spojení s najvhodnejším voľným dopravcom

“Chronotruck je vlastne virtuálne trhovisko pre nákladnú prepravu,“ uviedol Rodolphe Allard, CEO spoločnosti Chronotruck. Prepája prepravcu a dopravcu prostredníctvom digitálnej platformy fungujúcej na báze výkonných algoritmov. „Toto vysoko výkonné riešenie  sme vyvinuli pre prepravcov a dopravcov, ktorí vyžadujú včasné a efektívne riešenia. Naša služba eliminuje percento nevyťažených prepráv, pomáha znižovať uhlíkovou stopu a umožňuje menším prepravným spoločnostiam prístup k väčším zákazníkom.”

Prepravcovia si, či už potrebujú poslať zásielku s hmotnosťou 50 kg alebo 28 ton, môžu vybrať voľného dopravcu v daný čas, s vyhovujúcimi nákladmi. Chronotruck ponúka prepojenie s dopravcami v bezprostrednej blízkosti rovnako, ako široké portfólio digitalizovaných služieb, vrátane okamžitých cenových ponúk, trackingu zásielok, dokladu o doručení i elektronické fakturácie. Vďaka novej digitálnej platforme Chronotrucku budú dopravcovia schopní optimalizovať svoje logistické toky vďaka optimálnemu vyťaženiu v oboch smeroch a nakládkam prepráv v bezprostrednom okolí.

Spoľahlivé, efektívne a udržateľné riešenia 

V súčasnosti je ťažké nájsť voľnú prepravnú kapacitu, ale i dostupnosť vodičov, čo je stále väčšou výzvou. Vo chvíli, keď si zákazník želá prepravu, sú lokalizovaní dopravcovia v okolí, ktorí následne reagujú okamžitými cenovými ponukami. Inteligentné riešenia spoločnosti Chronotruck umožňujú podnikom vybrať si dopravcov za cenu a v čase, ktorý im vyhovuje. 95 % zákazníkov nájde vďaka platforme Chronotruck vyhovujúce riešenia prepravy.

„Platforma umožňuje účasť všetkým dopravcom a menším dopravcom otvára cestu k veľkým zákazníkom,“ potvrdil Rodolphe Allard. „Neexistujú žiadne prekážky vstupu a dáta nosiče znovu nepoužívame. Informácie, ktoré požadujeme od dopravcu, sú rovnaké ako v bežných logistických transakciách. “

Medzinárodná expanzia Chronotrucku

Chronotruck k dnešnému dňu využíva viac než 9 000 zákazníkov vo Francúzsku a plánuje rozšírenie na ďalšie európske trhy. Digitálna platforma je v súčasnosti k dispozícii v siedmich jazykoch: angličtine, francúzštine, nemčine, taliančine, poľštine, portugalčine a španielčine.

Moveecar: in-life automobilová logistika na jeden klik

Digitálna platforma Moveecar umožňuje hráčom typu car-as-a-service (CaaS), ako sú výrobcovia automobilov, predajcovia automobilov, správcovia vozových parkov, požičovne a leasingové spoločnosti, obchodníci v online prostredí a ďalší hráči v oblasti mobility, poskytovať logistiku automobilov s pridanou hodnotou v priebehu celého životného cyklu vozidla.

„Nie je to tak dávno, čo si spotrebitelia mohli zakúpiť ojazdené autá prostredníctvom inzerátu v novinách,“ uviedol Dominque Masutti, generálny riaditeľ spoločnosti Moveecar. „Spotrebitelia ale teraz prichádzajú na web, aby si objednali nové či ojazdené autá. A služby Moveecar pomôžu hráčom v automobilovom priemysle a mobilite splniť očakávanie zákazníkov i generovať vyššie marže.“

Emmanuel Arnaud, Executive Vice President pre obchod a marketing spoločnosti GEFCO, dodal: „So službami Moveecar môžeme vstúpiť na nový, doposiaľ nedotknutý trh. Každý rok sa v Európe predá štyridsaťpäť miliónov ojazdených automobilov v porovnaní s 15 miliónmi nových automobilov. Preprava týchto áut, často v malých skupinách alebo v jednotlivých dodávkach, je komplikovaná. Moveecar využíva skúsenosti GEFCO v oblasti logistiky hotových vozidiel na zabezpečenie bezproblémovej prepravy v rámci jednotlivých trhov i v medzinárodnom meradle.“

STAART služby

Okrem prepravy ojazdených automobilov spoločnosť Moveecar predstaví aj ďalšie služby „STAART“ spoločnosti Moveecar (pozn: STAART je skratka Storage, Transport, Administration, Appraisal, Repair and Travel experience), zákazníci majú prístup k servisu kedykoľvek a kdekoľvek. Moveecar buduje sieť miestnych partnerov v krajinách, ktoré ponúkajú služby STAART. Tie možno prispôsobiť a ponúkať pod značkou Moveecar alebo priamo pod brandom zákazníka.

Príklady služieb Moveecar

Vízia služieb na kľúč

Prostredníctvom aplikácie Moveecar dostáva zákazník upozornenie na blížiaci sa koniec prenájmu vozidla. Následne môže aplikácia pomôcť objednať opravy predtým, ako vozidlo vracia leasingovej spoločnosti. Aplikácia môže pomôcť prenajímateľovi naplánovať si a realizovať inšpekciu vozidla. Pokiaľ chce prenajímateľ vozidlo predať, môže ho Moveecar kompletne pripraviť na sekundárny predaj a realizovať predaj novému majiteľovi. Tato služba, ktorá bude onedlho predstavená, je ukážkou širokého rozsahu riešení, ktoré spoločnosť Moveecar ponúka po celý čas životného cyklu automobilov.

Služby pre hráčov v oblasti mobility

Nárast využívania automobilov a ďalších riešení mobility umožní spoločnosti Moveecar rozšíriť ponuku služieb. „Onedlho dodá Moveecar zákazníkom priamo na požadovanú adresu čisté a natankované auto, kedykoľvek si túto službu objednajú. Znovu si vozidlo na dohodnutý čas vyzdvihne a ponúkne rad ďalších služieb. Všetky tieto úlohy môžeme spravovať prostredníctvom našej aplikácie. Budúcnosť je skutočne vzrušujúca,“ uzavrel Dominique Masutti.

Medzinárodná expanzia

Poprední online obchodníci s vozidlami už používajú služby spoločnosti Moveecar pre jednotlivé a mnohopočetné cezhraničné dodávky automobilov vo Francúzsku, Portugalsku a Veľkej Británii. Do konca roku 2019 budú v mnohých krajinách ponúkané takéto inšpekcie a drobné opravy vozidiel, postupne budú spustené ďalšie služby „STAART“. V roku 2020 plánuje firma uviesť na trh služby „key-to-key“ a concierge pre jednotlivých zákazníkov.

Viac informácií o projektoch a ich inovatívnych službách na Moveecar.com and Chronotruck.com

Značky: