Prepojenie služieb však vyžaduje isté analýzy. Aj vďaka tomu sa vám budú služby od Googlu používať lepšie.

Nikto sa netají tým, že vaše emaily v Googli nie sú tak celkom súkromné. Podliehajú strojovej analýze, ktorá sa snaží identifikovať vaše záľuby a podľa toho prispôsobiť reklamy.

Tiež sa ale snaží analyzovať vaše texty a porovnávať ich so spamom. Aj vďaka tomu Gmail veľmi dobre zachytáva spamové správy. Google na svojej stránke hovorí o tom, že zablokuje viac ako 99,9 % spamu.

Rozšírenie inteligentných funkcií bude vyžadovať novú formu súhlasu. Niektoré už teraz používate a pravdepodobne ste ich odsúhlasili už v minulosti. Teraz budú viditeľnejšie lepšie.

„Transparentnosť rozhodne nemožno Googlu uprieť.“

Služby ako Smart Compose alebo Smart Reply uľahčujú odpovedanie na správy či už v mobilnej aplikácii alebo cez webové rozhranie. Navrhovanie slov vychádza práve zo strojovej analýzy vašich správ a toho, čo píšete. Na podobnom princípe fungujú aj klávesnice v smartfónoch.

S novo zobrazenými podmienkami nemusíte súhlasiť. Resp. máte dve možnosti a vyberiete si, či chcete povoliť rozšírenú analýzu svojich dát alebo štandardnú s obmedzením, ktoré potom neumožní zlepšiť inteligentné funkcie. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť a nastavenia analýzy upraviť.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Ako poslať prílohu pošty cez Gmail?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.