Vyhľadávací gigant pripravuje poriadne veľkú porciu zariadení.

Google už túto jeseň predstaví novú generáciu smartfónov Pixel, ktorá má obsahovať až štyri modely, vrátane skladacieho telefónu Pixel 9 Pro Fold. Ten bude priamym nástupcom modelu Pixel Fold, avšak Google pripravuje viacero zaujímavých noviniek aj zo sveta inteligentných hodiniek. To zároveň znamená, že druhá generácia skladacieho telefónu neponesie číslovku 2, ale bude uvedená po boku ďalších troch modelov Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL.

Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)Zdroj: rozetked.me
Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)

Je teda takmer isté, že Google už v októbri na trh uvedie Pixel 9 s dvoma fotoaparátmi, “menší” Pixel 9 Pro s tromi fotoaparátmi a “väčší” Pixel 9 Pro XL taktiež s tromi fotoaparátmi, o ktorom sme teraz vďaka porovnávacej platforme Geekbench získali dôkaz, že Google na telefóne s týmto názvom skutočne pracuje.

Malé zmeny v názvosloví naznačujú aj pripravované hodinky Pixel Watch 3 XL, ktoré by mali konečne ponúknuť väčší displej na úrovni 1,45 palca. Aj keď označenie XL pri modeli Pixel 9 Pro stále nebolo potvrdené, tak z Geekbench sa podarilo získať jeho už vymazaný záznam, čím sa veľa vecí mení. Na testovanom telefóne bežal Android 14 a má základnú dosku s názvom komodo.

Čipová sada telefónu je „z vlastnej kuchyne“ spoločnosti. Nesie názov Tensor G4, má 1 hlavné jadro s frekvenciou 3,10 GHz, 3 výkonné jadrá s frekvenciou 2,6 GHz a štyri efektívne jadrá s frekvenciou 1,95 GHz. Telefón má obrovskú pamäť RAM na úrovni až 16 GB. Súčasťou čipovej sady je GPU Mali G715. Podobne označené GPU je aj súčasťou modelu Pixel 8 Pro, avšak od grafického procesora modelu Pixel 9 Pro XL sa očakáva, že buď bude pracovať na vyššej frekvencii, alebo bude mať viac jadier.

Nedávno sa na platforme Geekbench objavil aj záznam telefónu Google Pixel 9 so základnou doskou tokay, 8 GB RAM a rovnakým čipsetom Tensor G4. Ďalšie detaily o pripravovaných smartfónoch série Pixel 9 sa dozviete aj v tomto článku.

Zdroj: GSMArena, Geekbench

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.