Medzigeneračný nárast kapacity môže byť takmer 15 %.

Spoločnosť Google sa v roku 2024 pripravuje na uvedenie novej vlajkovej série Pixel 9, ako aj skladačky Pixel Fold 2. Okrem týchto zaujímavých smartfónov sa očakáva aj uvedenie nástupcu modelu Pixel 7a, ktorým bude model Pixel 8a. Aktuálne sa však v certifikačnej databáze objavil aj neznámy smartfón, ktorý obsahuje batériu s kapacitou 4942 mAh. Predpokladá sa, že ide o očakávaný model strednej triedy s označením Pixel 8a.

O tomto záhadnom smartfóne informoval portál MySmartPrice, a hoci nemá uvedený marketingový názov, tak certifikácia uvádza veľkosť batérie a číslo modelu zariadenia. Jeho označenie je GH2MB, čiže už na základe tejto kombinácii písmen a čísel je možné nájsť určitú súvislosť s modelom Pixel 7a a jeho označením GHL1X. Certifikačný úrad UL Demko testuje a certifikuje elektrické výrobky v súlade s príslušnými platnými normami. Certifikát záhadného Google telefónu bol vydaný v decembri minulého roka, čo naznačuje, že patrí k pripravovanému telefónu Pixel 8a.

Predajné balenie Google PIxel 8aZdroj: MySmartPrice
Predajné balenie Google PIxel 8a

Aktuálne však neexistujú priame dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že kódové označenie GH2MB patrí modelu Pixel 8a. Ak by sa však potvrdili tieto dohady, tak medzigeneračný nárast kapacity batérie by pre Pixel 8a priniesol oproti Pixel 7a s 4385 mAh batériou takmer 15 % navýšenie kapacity. Ak zoberieme v úvahu certifikovanú kapacitu 4942 mAh, tak tá by mohla byť v konečnom produkte zaokrúhlená na 5000 mAh

V každom prípade sa zdá, že 5000 mAh batérie sa stanú štandardom pre budúce telefóny Pixel. Google by aj preto mohol tento rok vybaviť Pixel 9 Pro ešte väčšou batériou, než mal Pixel 8 Pro. Ak by sa tak skutočne stalo, tak by vznikol dostatočne veľký priestor na ďalší rast kapacity batérií aj pre modely Pixel 9 a Pixel Fold 2.

Nie je dokonca vylúčené, že o záhadnom telefóne s označením GH2MB sa v najbližších týždňoch dozvieme viac informácií, ktoré poskytnú ešte lepší pohľad na plány spoločnosti Google pre tento rok.

Render Google Pixel 9 ProZdroj: OnLeaks/MySmartPrice
Render Google Pixel 9 Pro

Očakávané technické parametre Pixel 8a:

  • Displej: 6.1-palcový, 90 Hz obnovovacia frekvencia, kruhový výrez v displeji
  • Čipová sada: Google Tensor G3
  • Zostava fotoaparátov: Dva fotoaparáty na zadnej strane
  • Ďalšie funkcie: 27 W nabíjanie
  • Rozmery: 152,1 × 72,6 × 8,9 mm

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.