Nové telefóny spoločnosti Google budú predstavené o pár týždňov.  

Spoločnosť Google už onedlho predstaví viaceré zaujímavé hardvérové novinky, medzi ktorými nebude chýbať model strednej triedy Pixel 7a a prvý skladací telefón spoločnosti s pracovným názvom Pixel Fold. Viaceré úniky tvrdia, že obidva telefóny budú predstavené na výročnej vývojárskej konferencii Google I/O, ktorá sa bude konať 10. mája.

Pokým Pixel 7a bude posledným modelom série Pixel 7, do predaja sa dostane okamžite po jeho predstavení za 499 dolárov. Ide tak o akési premostenie medzi sériami Pixel 7 a Pixel 8, ktorej uvedenie je naplánované na jeseň tohto roka. Očakávaná novinka bude dostupná v štyroch farebných prevedeniach Charcoal, Snow, Sea a Coral.

Google Pixel 7a renderZdroj: MySmartPrice
Google Pixel 7a render

Pri pohľade na cenovku je však vidieť, že aj Google musel pristúpiť k medzigeneračnému zvýšeniu ceny o 50 dolárov. Dobrou správou pritom je, že starší Pixel 6a zostane aj naďalej v predaji za ešte lepšiu cenu

Pixel 7a bude tradičným “áčkovým” modelom spoločnosti Google. Ponúkne skvelú výbavu a podľa očakávania aj nadpriemerne kvalitný fotoaparát. Ten hlavný bude mať rozlíšenie 64 Mpx. Okrem neho sa do výbavy dostane aj 13 Mpx ultraširokouhlý, pričom vo výbave sa objaví aj čipová sada Tensor 2. generácie, 90 Hz displej a napríklad aj bezdrôtové nabíjanie. 

Pokým Pixel 7a sa bude radiť k najlacnejším telefónom spoločnosti Google, tak skladací Pixel Fold bude stáť presne na opačnej strane ponuky. Cena tohto modelu má byť až 1799 dolárov, pričom nie je jasné, ako sa zmení pre náš trh. Nie je vylúčené, že bude vyššia ako pre USA.

Google Pixel FoldZdroj: GSMArena
Google Pixel Fold – možný dizajn

Hoci dlhoočakávaný skladací telefón spoločnosti Google bude dostupný na predobjednávky už od 10. mája v obchode Google, tak dostupný bude až 27. júna. Aj tento dátum je však pomerne zvláštny. Na jednej  strane je fakt, že Google mal na prípravu skladacieho telefónu skutočne obrovské množstvo času, pričom neexistuje takmer žiadny pádny dôvod na to, aby tento telefón nebol zaradený do predaja okamžite po jeho predstavení.

Pokým do predstavenia série Pixel 8 budú v čase spustenia predaja zostávať približne 4 mesiace, tak ani nový Android 14 nebude pripravený na svoje vydanie, keďže to je plánované na august. Nechajme sa prekvapiť, čo tým Google vlastne sleduje.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.