Prehliadač Chrome sa opäť vylepšuje, tentokrát len pre iPhony.

Používanie prehliadača Google Chrome je pre používateľov v mnohých ohľadoch výhodné. Spolupracuje s ďalšími aplikáciami od spoločnosti Google, čím si zaručuje možnosť synchronizácie medzi nimi a zároveň aj viacerými aplikáciami. Aby toho však nebolo málo, spoločnosť Google neustále pracuje na vylepšeniach, ktoré z jej prehliadača robí jednotku na trhu.

Azda najväčším konkurentom pre Google Chrome je prehliadač Safari v zariadeniach od spoločnosti Apple. Najmä na tejto pôde tak musí Google pracovať na tom, aby ich prehliadač bol lepší vo viacerých ohľadoch. A ako informuje Google vo svojom blogu, aktuálne svoj prehliadač vylepšuje o ďalšiu funkciu.

Riadok pre vyhľadávanie sa bude môcť presunúť

V časoch, kedy viacerí vývojári pracujú na tom, aby sa aplikácie dali používať pohodlne aj v jednej ruke, prichádza Google s možnosťou presunutia riadka pre vyhľadávanie. Tento riadok sa aktuálne nachádza len vo vrchnej časti displeja, teda nad vyhľadanou stránkou. Nie vždy to však tak bolo, prehliadač Chrome už v minulosti ponúkal možnosť presunutia tohto riadka do spodnej časti.

Google Chrome presúva panel vyhľadávania pre iPhonyZdroj: Google
Google Chrome presúva panel vyhľadávania pre iPhony

V spodnej časti sa tak riadok pre vyhľadávanie využíva lepšie najmä v prípade, keď pracujete so smartfónom len v jednej ruke. Veľkosť dnešných smartfónov je totiž natoľko nepohodlná, že takmer neumožňuje pracovať so smartfónom plnohodnotne len v jednej ruke. A aj z tohto dôvodu si opäť budú môcť používatelia prehliadača Google Chrome presunúť riadok pre vyhľadávanie do spodnej časti obrazovky.

Funkcia v Google Chrome by mala byť postupne dostupná

Používatelia smartfónov so systémom iOS by sa mali postupne vedieť dostať k možnosti presunutia riadka pre vyhľadávanie už teraz. Jediné čo je na presunutie tohto riadka treba, je jeho dlhé podržanie a zvolenie funkcie pre presunutie riadka do spodnej časti. Profitovať tak z navrátenej funkcie budú môcť všetci používatelia iPhonov od spoločnosti Apple.

Pre smartfóny s Androidom však teraz takáto možnosť nebude k dispozícii. Nehovorí sa ale ani o tom, že by v budúcnosti prišla. Preto teda používateľom Androidov nezostáva nič iné než počkať, ako sa situácia vyvinie.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.