Spoločnosť Google prichádza s novinkou vo forme označenia tvárí na fotkách. Funkcionalita je aktuálne testovaná zo strany servera a zatiaľ len pre Android zariadenia.

Fotky Google sa radia k najlepším produktom tejto rovnomennej spoločnosti. Dlhšiu dobu už používatelia požadujú do nej manuálne označovanie tvárí, čo Google konečne vypočul. Správu priniesol portál 9to5Google.

Funkcia má ešte nedostatky, nakoľko nie je vždy možné určiť, či sa jedná o ľudskú tvár. Používatelia teda stále nemôžu označiť tvár z rôznych uhlov a ani v tieni. Google Fotky musia samé zistiť, či sa v konkrétnom prípade jedná o tvár.

Tlačidlo úpravy sa objaví v informačnej sekcii a ponúkne nové rozhranie, ktoré umožní manuálne vložiť meno človeka, ktorému patrí tvár. Môže ísť aj o prvú fotografiu danej osoby. Súčasťou funkcie je tiež možnosť manuálneho odstránenia označenia tváre z fotografie, ktorá je uložená vo fotkách. 

Funkcionalita označovania tvárí bola nájdená v aplikácii Google Fotky v4.32 v operačnom systéme Android. Zatiaľ je zavedená len ako serverové riešenie, preto ju nemajú všetci používatelia a ani majitelia zariadení s iOS.

Zdroj fotografií: 9to5Google, TouchIT

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Google testuje odporúčania od miestnych sprievodcov v svojich mapách

Značky: