Zmizlo tlačidlo pre prístup ku všetkým aplikáciám.

Google vydá finálnu verziu systému Android 7.0 Nougat skôr, ako uvedie na trh novú generáciu zariadení Nexus. Aj kvôli tomu by mal byť prvým smartfónom s Nugátom model LG V20.

Bez ohľadu na to, Nexusy prinesú jedno malé prekvapenie. Portál Android Police informuje o novom dizajne domovskej obrazovky. Zmizne tlačidlo pre prístup ku všetkým aplikáciám. Namiesto toho ich zoznam vytiahnete pohybovým gestom – posunom prstu zo spodnej časti obrazovky.

Ďalšia zmena sa týka widgetu vyhľadávania. Ten bude po novom kompaktnejší, v tvare tlačidla s logom Googlu. Kliknutím naň sa zobrazí vyhľadávacia lišta, ktorá pôvodne zaberala jeden celý riadok na obrazovke. Všimnite si aj nový widget s aktuálnym dátumom v pravej časti domovskej obrazovky.

Podľa portálu Android Police neboli všetky vlastnosti novej domovskej obrazovky funkčné, nakoľko zariadenie nevyužívalo Android Nougat. Predpokladáme, že vyššie uvedené zmeny sa v dobe uvedenia nových Nexusov na trh prejavia aj v aplikácii Google Launcher.

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

Google vydá finálny Android 7.0 Nougat v auguste

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit