Program Google One hlási obrovský úspech medzi používateľmi.

Medzi predplatiteľov programu Google One možno patríte aj vy. Tento program totiž slúži najmä na rozšírenie priestoru vo vašom cloudovom úložisku v Google účte. Zadarmo pritom máte k dispozícii vždy 15 GB, no ak si tento priestor chcete rozšíriť, Google si od vás vypýta pomerne nízky poplatok za výrazne väčší priestor. Do toho však získate prístup k ich VPN službe a ďalšie výhody, za ktoré sa oplatí si priplatiť.

Teraz tak Google oslavuje až 100 miliónov predplatiteľov služby Google One, pričom rovnakú hranicu len pred pár dňami prekročilo predplatné služby YouTube Premium. Googlu sa jednoducho v poslednej dobe darí a pripravuje viaceré novinky. Tie už čoskoro nájdete či už v rámci predplatného alebo aj zadarmo.

Google One oslavuje

Predplatné Google One je známe po celom svete. Prekročenie hranice 100 miliónov predplatiteľov však znamená, že sa Google o tento program stará dobre a prináša funkcie, ktoré sa používateľom pozdávajú. Ich cenník taktiež nie je vysoký, keďže za 100 GB cloudového úložiska s ďalšími funkciami zaplatíte len 1,99 eura na mesiac. Google však prekročenie tejto hranice oslavuje novými funkciami, ktoré postupne pribúdajú. Vo väčšine prípadov sa týkajú AI a ich nástroja Gemini predtým známeho ako Bard.

Ako informuje Sundar Pichai, CEO Googlu, na sociálnej sieti X, aktuálnou novinkou je AI prémiový program, ktorý však zatiaľ nemáme dostupný v našom regióne. V príprave je však zavedenie Gemini, teda AI chatbota od Googlu aj do ďalších nástrojov. Pichai spomína najmä taký Gmail či Google Dokumenty, kde bude možné využiť chatbota aj pri písaní e-mailov či iných textov. Práve v týchto nástrojoch by mohol byť najviac užitočným a očakáva sa, že integrácia Gemini do iných nástrojov nepotrvá dlho.

Google v poslednej dobe pracuje na svojom AI chatbotovi vo zvýšenej miere. Len nedávno sa premenoval z Barda na Gemini a navyše získal aj vlastnú mobilnú aplikáciu. S Google One však bude kooperovať čoraz viac, čo sa odrazí aj na používateľskom zážitku.

Zdroj: X (@sundarpichai)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.