Aplikáciu na platenie môžete ovládať priamo cez vonkajší displej.

Smartfóny série Samsung Galaxy Z Flip patria medzi najobľúbenejšie skladacie zariadenia na svete. Je to kvôli tomu, že sú cenovo dostupnejšie v porovnaní s inými typmi skladacích smartfónov, ako je napríklad Galaxy Z Fold, ale aj kvôli tomu, že koncept skladacieho „véčka“ sa teší obľube medzi ženami, ale aj mladými používateľmi.

Telefóny typu Flip sú praktické v tom zmysle, že sa ich displej zloží na polovicu a vy prenášate smartfón, ktorý vyzerá ako pudrenka. Nevýhodou je, že ho musíte otvárať takmer pri každej interakcii. Avšak aj toto je vec, ktorú sa snažia výrobcovia zmeniť. Dnešné skladacie „véčka“ ponúkajú čoraz väčší vonkajší displej, aby ste vedeli mnohé nevyhnutné úkony vykonať priamo pomocou neho.

V zozname aktivít, ktoré by sme chceli vykonávať bez nutnosti otvárať telefón, je bezkontaktné platenie cez Peňaženku Google. V prípade väčšiny skladacích smartfónov typu Flip to funguje tak, že ho musíte otvoriť, spustiť aplikáciu Peňaženka Google a až tak telefón priložiť k terminálu.

Našťastie, v prípade smartfónov Samsung Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Flip6 už existuje aj jednoduchšie riešenie. Telefóny netreba otvárať, pretože si Peňaženku Google otvoríte cez vonkajší displej a telefón môžete okamžite priložiť k terminálu aj v zatvorenom stave.

Peňaženka Google na vonkajšom displeji smartfónu Samsung Galaxy Z FlipZdroj: TOUCHIT
Peňaženka Google na vonkajšom displeji smartfónu Samsung Galaxy Z Flip

Ako nastaviť Peňaženku Google na vonkajší displej smartfónu Samsung Galaxy Z Flip

V redakcii sa nám nepodarilo overiť, či návod, na ktorý upozornil portál phonearena, funguje aj pre staršie generácie modelov Flip od Samsungu. V prípade Galaxy Z Flip5 sme ho úspešne aplikovali. Postup je nasledovný:

Hotovo. V zatvorenom stave dvakrát ťuknite na vonkajší displej, aby ste ho aktivovali. V zozname widgetov na displeji listujte doprava, dokým sa nezobrazí aplikácia Peňaženka Google. Zvoľte platobnú kartu, ktorou chcete zaplatiť a telefón (v zloženom stave) priložte k terminálu.

Upozorňujem, že Peňaženka Google môže vyžadovať opätovné overenie pomocou odtlačku prsta alebo zadaním PIN kódu telefónu. Toto opätovné overenie sa týka všetkých smartfónov so systémom Android a nemá nič spoločné s faktom, že platíte skladacím smartfónom v zloženom stave.

Zdroj: TOUCHIT
Návod ako nastaviť Peňaženku Google na vonkajší displej smartfónu Samsung Galaxy Z Flip

Zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit