Do obchodu s aplikáciami prídu aj ďalšie zmeny.

Portál GizChina informoval o praktickej funkcii, ktorú obchod s aplikáciami čoskoro uvedie. Tá umožní rýchle porovnanie podobných aplikácií medzi sebou. Sekcia Porovnanie aplikácií sa nachádza v dolnej časti stránky a v súčasnosti je obmedzená na porovnávanie prehrávačov médií.

Porovnanie je založené na niekoľkých základných parametroch, ako sú „schopnosť pracovať offline“, „vizuálna kvalita“ a „jednoduchosť použitia“. Momentálne funkcia funguje iba vo verzii 22.4.28, ale pravdepodobne sa môže čoskoro dočkať aj plošného zavedenia.

Obchod Google Play v poslednej dobe zaznamenal niekoľko káuz. V snahe vyriešiť niektoré z týchto problémov spoločnosť Google vytvára alternatívy pre používateľov a vývojárov. V príspevku na blogu spoločnosť Google oznámila, že v systéme Android 12 uľahčí používanie alternatívnych obchodov s aplikáciami.

Spoločnosť poukázala na to, že väčšina Android zariadení má predinštalované minimálne dva obchody s aplikáciami. Tieto obchody môžu pritom používať svoj vlastný obchodný model. Google však trvá na tom, že aplikácie distribuované prostredníctvom jej obchodu Google Play musia dodržiavať jeho fakturačný systém. Podľa spoločnosti Google môžu vývojári, ktorí majú pocit, že je poplatok v Obchode Play príliš vysoký, kedykoľvek využiť ďalšie obchody s aplikáciami.

Google navyše uviedol, že všetci vývojári majú na vyriešenie všetkých problémov čas do 30. septembra 2021. V opačnom prípade ich Google z obchodu “vyhodí”.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Android: Týchto 21 škodlivých aplikácií bolo stiahnutých viac ako 7 miliónkrát

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.