Obchod s aplikáciami spoločnosti Google budeme používať novým spôsobom.

Ten v konečnom dôsledku uprednostní niektoré aplikácie pred inými a používateľom sprístupní odporúčania na kvalitnejší obsah. Tento krok by mal zároveň motivovať vývojárov vytvárať kvalitnejšie aplikácie. Pokiaľ tie však dosiahnu určitú úroveň, tak spoločnosť Google ich začne posúvať do popredia, pričom tie menej kvalitná obmedzí.

Pod označením „menej kvalitne aplikácie“ nájdeme tie, ktoré vykazujú jeden z problémov –  buď padajú alebo príliš často mrznú. Google uviedol, že aplikácie, ktoré prekročia hranicu 1,09 % pádov alebo 0,47 % ANR (aplikácia nereaguje alebo zamrzne na 5 sekúnd), sa už nebudú zobrazovať v zoznamoch odporúčaných aplikácií. V horšom prípade by sa pri týchto aplikáciách zobrazovalo upozornenie, že aplikácia môže mať problémy s kvalitou.

Obchod Google Play Zdroj: AndroidPolice
Propagácia obsahu v Obchode Google Play

Pokiaľ sa však niektoré aplikácie v minulosti neosvedčili, ale časom zvýšili svoju kvalitu, tak Google vývojárom umožní pre ne vytvoriť alternatívny zoznam. Ten sa zobrazí používateľom, ktorí aplikáciu vyskúšali a následne ju odinštalovali. Okrem toho sa pri týchto aplikáciách môžu nastaviť rôzne scenáre, ako a kde môže byť aplikácia užitočná. 

Novinkou má byť aj nový “propagačný program”, ktorý bol oznámený počas konferencie Google I/O. Vybraným vývojárom dáva možnosť upozorniť na špeciálne udalosti, časovo obmedzené ponuky a iné významné akcie priamo na stránkach obchodu s aplikáciami, čo im zabezpečí ešte kvalitnejšiu propagáciu priamo v prostredí Obchodu Play. Zdroj dodáva, že Google v nasledujúcich mesiacoch príjme do programu viac vývojárov a rozšíri ho o ďalšie propagačné formáty a rôzne možnosti umiestnenia.

Vieme však, že ani Obchod Play nie je 100 % bezpečné miesto pre sťahovanie Android aplikácií. Práve k zvýšeniu bezpečnosti má pomôcť niekoľko ďalších noviniek, ktoré pomôžu obchod chrániť pred hackerskými útokmi alebo klamlivými recenziami.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.