Postupné aktualizovanie malo svoj zmysel najmä pri pomalších smartfónoch.

Obchod Google Play teraz umožňuje sťahovanie 2 aplikácií simultánne. Inštalovanie však bude prebiehať postupne po 1 aplikácii. Firma mení zaužívaný spôsob inštalovania nových aplikácií, pričom doteraz sa držala pravidla jednej sťahovanej aplikácie a jednej inštalácie. Išlo o pozostatok zo starých čias, keď mali smartfóny a tablety pomalé UFS úložisko. Novinke sa venoval web9To5Google.

Už niekoľko rokov sa situácia zlepšuje a smartfóny získali rýchlejšie úložisko. To dáva nové možnosti, ako zmeniť sťahovanie nových aplikácií. Zámerne uvádzame slovné spojenie „nových aplikácií“, keďže táto zmena sa zatiaľ netýka aktualizovania už nainštalovaných. Z praxe by sme prijali, keby sa zmena týkala práve tých nainštalovaných aplikácií, pretože to je v praxi častejší jav.

Pri porovnaní platforiem Android a iOS má applovský systém zatiaľ navrch. Ten podľa vyššie uvedeného zdroja zvládne až 3 súbežné sťahovania a inštalácie aplikácií. Očakávame, že v budúcnosti sa táto funkcia rozšíri aj na aktualizovanie, avšak nateraz je potrebné si počkať na vôbec prvú zmenu po rokoch. Tá bola viditeľná na testovacích smartfónoch a tabletoch Pixel so systémom Android 14 a verziou obchodu Google Play 40.6.31.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.