Aplikácia Google Podcasty skončila v USA, zvyšok sveta je na rade.

Google aktualizoval plán odstavenia aplikácie a oznámil definitívny termín. Aplikácia sa bude dať používať do polovice prípadne v niektorých krajinách až do konca júna 2024. Exportovať dáta z aplikácie sa budú dať do 29. júla 2024. O ďalších detailoch a priebehu sme informovali v tomto článku. Pre tých, čo si nechcú zvykať na novú aplikáciu, majú ešte chvíľu času.

Ide o jednu z najlepších aplikácií na počúvanie podcastov, no Google má iné plány. Chce používateľov podnietiť k prechodu na aplikáciu YouTube Music. Je ale celkom možné, že doterajší používatelia aplikácie budú hľadať náhradu inde. Používame aplikáciu AntennaPod, ktorú môžeme odporúčať. Je zadarmo a patrí medzi svižné a dobre fungujúce aplikácie. Rozhranie však nemá tak prehľadne navrhnuté ako tá od Googlu.

Na export dát môžete použiť stránku Google Takeout. Vytvorí sa OPML súbor, ktorý sa dá cez AntennaPod importovať. Budete mať všetky vaše podcastové kanály. Pozor, podcasty si budete musieť stiahnuť znova. Aplikácia ponúka prepracované rozhranie s možnosťou definovania, aký typ aktivity sa môže vykonávať na mobilných dátach.

Nemusíte sa obávať nekontrolovateľnej spotreby. Stačí aplikovať jednoduché pravidlá a podcasty si budete sťahovať cez Wi-Fi. Je tu aj automatické sťahovanie vami vybraných podcastových kanálov.

AntennaPod rozhranie aplikacieZdroj: AntennaPod

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.