Toto sú tri z nich.

Google oficiálne potvrdil, že 13. augusta predstaví novú generáciu Pixel smartfónov, ktorá má obsahovať až štyri modely, vrátane skladacieho telefónu Pixel 9 Pro Fold a troch modelov Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Google taktiež pripravuje viacero zaujímavých noviniek aj zo sveta inteligentných hodiniek. Pri všetkých pripravovaných smartfónoch sa automaticky očakávajú vylepšenia na strane hardvéru, avšak v tejto dobe je čoraz potrebnejší aj upgrade na strane softvéru. Je to predovšetkým z dôvodu exkluzívnych funkcií, ktorými sa konkurenčné zariadenia od seba líšia.

Portál AndroidAuthority v tejto súvislosti dodáva, že smartfóny série Pixel 9 prídu s niektorými novými exkluzívnymi funkciami umele inteligencie. Nové funkcie v kombinácii s existujúcimi by mali byť združené pod novou hlavičkou Google AI, aby túto formu umelej inteligencie bolo možné ľahko odlíšiť napríklad od konkurenčnej Galaxy AI od Samsungu alebo Apple Intelligence od Apple.

Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)Zdroj: rozetked.me
Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)

Portál uvádza, že modely série Pixel 9 prídu minimálne s tromi novými funkciami umelej inteligencie, vrátane funkcie Add Me, ktorá zrejme dokáže zabezpečiť pridanie osoby do skupinovej fotografie pravdepodobne z iných fotografií a inteligentne ich zlúčiť do novej skupinovej fotografie.

Ďalšou je funkcia Studio, ktorá dokáže vytvárať nálepky a úplne nové obrázky. Predpokladá sa, že ide o podobnú funkciu, ktorú poskytuje Image Playground od Applu. Treťou významnou novinkou má byť funkcia s názvom Pixel Screenshots. Malo by ísť o vytváranie snímok obrazovky, v ktorých je možné vyhľadávať a dokonca klásť otázky týkajúce sa AI. Táto funkcia veľmi pripomína kontroverzné riešenie od Microsoftu s názvom Recall.

Google pozýva na augustovú udalosť Made by GoogleZdroj: Google
Google pozýva na augustovú udalosť Made by Google

Hoci do predstavenia novej generácie Pixel smartfónov zostáva viac ako mesiac, tak o nových AI funkciách nie sú zatiaľ známe žiadne ďalšie detaily. Ako to však býva zvykom, tak sa očakáva, že aj tieto exkluzívne funkcie zo série Pixel 9 sa neskôr dostanú aj do starších Pixel smartfónov, prípade zablúdia aj k iným výrobcom.

Dobrou správou je, že na všetky otázky spoznáme odpoveď už 13. augusta 2024 počas udalosti Made by Google.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.