Zmena sa týka iba aplikácie a webovej stránky.

Chromecast je malé šikovné zariadenie, ktoré je pomerne lacné, má kompaktné rozmery a umožňuje jednoducho posielať multimédia z mobilných zariadení. Aby sme boli úplne presní, vo väčšine prípadov sa dáta streamujú priamo z internetu, ale je takisto možné zrkadliť obraz. Napr. vo vybraných hrách.

Súčasťou Chromecastu je mobilná aplikácia, ktorá funguje ako „základňa“ celého ekosystému. Môžete si pomocou nej nastaviť nové zariadenie a nájsť odporúčania aplikácií, ktoré sú kompatibilné s týmto prístrojom.

Chromecast: Streamujeme s Googlom

Faktom však je, že Chromecast je názov zariadenia. Technológia, ktorá ho poháňa sa nazýva Google Cast a postupne sa objavuje aj v ďalších zariadeniach. Je súčasťou televízorov so systémom Android TV a nájdete ich aj v samostatných zariadeniach ako Nexus Player alebo NVIDIA SHIELD TV. Technológia sa najnovšie objavila v televízoroch značky Vizio a je možné, že ju v budúcnosti uvidíme v ďalších zariadeniach. Google sa z toho dôvodu rozhodol premenovať aplikáciu Chromecast na Google Cast.

Z praktického hľadiska sa toho veľa nezmenilo a ide iba o kozmetickú úpravu názvu. Tento krok je však logický, používatelia by si asi nesťahovali aplikáciu Chromecast, keďže nemajú rovnomenné zariadenie pripojené do televízora. Technológiu Google Cast však majú. Aplikácia Google Cast je dostupná pre Android a iOS.

Test touchIT: NVIDIA SHIELD Android TV je najlepšia herná konzola s Androidom. A asi aj najdrahšia

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit