Odosielanie obrázka spolu s textom bude vyzerať inak, Google Správy prinesú zmeny.

Služba Google Správy je azda najvyužívanejšou službou pre odosielanie správ v Android smartfónoch. Vo väčšine prípadov ide o predinštalovanú a primárnu aplikáciu na odosielanie správ, pričom ponúka SMS aj RCS štandard. Práve druhý spomínaný štandard ponúka moderné četové funkcie, v rámci čoho môžete jednoducho odosielať obrázky, multimediálne súbory či reagovať na správy pomocou emoji. Ide jednoducho o četovú službu podobnú Messengeru od Facebooku, ktorú však máte naviazanú na svoje telefónne číslo.

Odosielanie obrázkov v rámci Google Správ však doteraz malo jednu významnú nevýhodu. Dôvodom je práve to, že pri odoslaní obrázka a jeho komentára sa tieto dve časti rozdelili na dve správy. Okomentovaný obrázok ste teda nezískali v rámci jednej správy, rovnako, ako je to možné napríklad na WhatsAppe. Toto sa však teraz zmení.

Komentovanie obrázka bude možné aj v službe Google Správy

Odosielanie obrázkov prostredníctvom služby Google Správy je dnes už pomerne jednoduché. V minulosti bolo pre odoslanie multimediálneho obsahu nutné využiť MMS správy, ktoré boli spoplatnené navyše a nie príliš pohodlné na využívanie. Dnes v rámci RCS správ však už nikomu nerobí problém odoslať obrázok druhej osobe a zdieľať s ňou veci v reálnom čase. Komentovanie obrázka však nie je silnou stránkou tejto služby, keďže je na to potrebné odoslať správu samostatne.

Odosielanie obrázka v aplikácii Google SprávyZdroj: X (@AssembleDebug)
Odosielanie obrázka v aplikácii Google Správy

Tak ako snímka obrazovky potvrdzuje, po novom bude možné komentovať snímky odoslané v aplikácii Google Správy priamo v jednej správe. Nebude teda nutné odosielať správy dve. Ide síce o menšiu zmenu, no zároveň však Google uľahčí komunikáciu viacerým používateľom tejto služby.

Google však pracuje na ďalších novinkách, ktoré v blízkej dobe ponúkne používateľom. Ide napríklad o photomoji, teda emoji vytvorené z našej fotografie a pripravujú sa aj AI funkcie v kombinácii s nástrojom Bard. Známa služba od Googlu určená na odosielanie správ sa postupne stáva moderným nástrojom na komunikáciu a v budúcnosti bude môcť konkurovať aj známym platformám od konkurenčných vývojárov.

Zdroj: androidauthority.com, X (@AssembleDebug)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.