Aplikácia pre odosielanie správ Google Správy môže teraz odosielať aj Ultra HDR obrázky.

Formát Ultra HDR pre obrázky je pomerne novým formátom, ktorý umožňuje obrázkom ukladať viac informácií o intenzite svetla. Výsledkom sú teda kvalitnejšie obrázky s detailnejšími a vernejšími farbami a tieňmi. Tento formát si po novom adaptovali aj Google Správy, čo je východiskovou aplikáciou pre odosielanie správ pre väčšinu smartfónov s operačným systémom Android.

Google túto funkciu do svojej aplikácie pridal pomerne v tichosti a takmer nikto si to nevšimol. Odosielanie takýchto snímok má však niekoľko háčikov a nebude ich vedieť odosielať úplne každý. Podmienky si teraz predstavíme aj v našom článku.

Google Správy získavajú podporu pre Ultra HDR obrázky

Majitelia niektorých smartfónov v posledných dňoch zaregistrovali novú funkciu v aplikácii Google Správy. Ide o novú možnosť odosielania Ultra HDR obrázkov prostredníctvom tejto aplikácie v prípade, že máte kompatibilný smartfón a zároveň využívate RCS štandard pre odosielanie správ. Nová funkcia však má niekoľko háčikov, medzi ktoré nepatrí len využívanie tohto štandardu správ.

Aby ste mohli odosielať obrázky v Ultra HDR, musíte mať smartfón aktualizovaný na verziu operačného systému Android 14. Navyše musíte vlastniť aj kompatibilný smartfón, pričom takýmto telefónom je napríklad niektorý zo série Google Pixel 8. Práve majitelia týchto modelov hlásili novú funkciu v rámci aplikácie Google Správy ako prví. V prípade, že vám používateľ odošle takúto Ultra HDR snímku a vy nebudete mať kompatibilný telefón, snímka sa vám zobrazí ako štandardný formát JPEG.

Aplikácia Google Správy pritom len nedávno odhalila ďalšiu funkciu, ktorú ponúkne používateľom. Ide o možnosť formátovania textu, čo poznáme už z iných aplikácií. Využívať sa k tomu bude značkovací jazyk a o novinke sme vás už informovali v našom predchádzajúcom článku.

Zdroj: androidauthority.com, thespandroid.blogspot.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.