Aplikácia Google Správy čoraz viac začína pripomínať iné četovacie platformy.

Služieb, ktoré môžeme využívať na komunikáciu s ostatnými ľuďmi, je na trhu skutočne veľa. Mnohí si pritom volia známe služby ako sú Messenger, Telegram alebo WhatsApp, pri ktorých si však treba založiť účet. Ak navyše komunikujete s viacerými osobami, môže sa stať, že každý z nich preferuje inú platformu a vy tak prechádzate medzi viacerými, aby ste sa spojili s rôznymi ľuďmi. Jednu z nich však majú k dispozícii všetci používatelia Androidu už v základe. Je ňou aplikácia Google Správy.

Táto aplikácia vám umožňuje komunikovať pomocou SMS správ, no už dlhšiu dobu ponúka aj novší štandard s četovými funkciami v podobe RCS. RCS správy sú pritom bezpečnejšie z hľadiska šifrovania, pohodlnejšie na komunikáciu a bohaté na množstvo funkcií.

Google Správy ponúknu motívy

Pri komunikácii v rámci platforiem ako je Messenger či Telegram ste si určite všimli, že vaše konverzácie si môžete prispôsobiť podľa seba. Jednou z možností úpravy konverzácií je aj voľba motívu, ktorý si zvolíte do pozadia konverzácie, prípadne zmeníte aj štýl bublín so správami. A práve táto možnosť príde aj do aplikácie Google Správy. Zatiaľ nie je jasné, o aké všetky motívy pôjde, no na dostupných snímkach sú viditeľné farebné motívy v pestrých aj jednoduchých farbách.

Google Správy ponúknu farebné motívyZdroj: thespandroid.blogspot.com
Google Správy ponúknu farebné motívy

Aplikácia Google Správy pritom doteraz profitovala z dizajnu Material You a tiež režimu dynamickej farebnej škály systému Android. Motív správ sa teda odvíjal od farby vašej tapety na domovskej obrazovke rovnako, ako aj aplikácia Telefón či klávesnica Gboard. Ak si však budete chcieť svoje čety v Google Správach prispôsobiť, bude to v budúcnosti možné.

Google zatiaľ neoznámil svoje plány s distribúciou tejto funkcie medzi používateľov. Ako sa však dozvedáme, už teraz je táto funkcia dostupná v rámci beta verzie aplikácie s označením 20240125_01_RCOO. V súčasnosti vám však odporúčame si na aktualizáciu aplikácie zatiaľ počkať.

Zdroj: androidauthority.com, thespandroid.blogspot.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.