Bezplatná verzia obsahuje reklamy, funkciu rádio a funguje zatiaľ iba v USA.

Na trhu s hudobnými streamovacími službami začína byť tesno. K veľkým hráčom sa už budúci týždeň pridá Apple so svojim produktom Apple Music. Ten poskytne 3-mesačnú skúšobnú trial verziu a následne bude spoplatnený mesačným paušálom vo výške 5,99 EUR. Hoci bezplatné členstvo nebude k dispozícii, používatelia s Apple ID kontom budú môcť využívať funkciu rádio, ktorá náhodne vygeneruje zoznam pesničiek.

Podobnú funkcionalitu ponúkne aj služba Hudba Google. Tá dnes obsahuje bezplatné cloudové úložisko pre 50 tisíc pesničiek a za mesačný poplatok 5,49 EUR sprístupní bohatú hudobnú knižnicu. Google sa však rozhodol rozšíriť funkcie v bezplatnej verzii. Používatelia tak budú môcť počúvať „rozhlasové stanice„, ktoré sú generované na základe hudobného žánru, umelca alebo konkrétnej pesničky. Bezplatná Hudba Google je už dostupná, zatiaľ iba v USA. Súčasťou „novej“ služby je reklama.

Dodajme, že najlepšie členstvo zadarmo ponúka Spotify. Ako jediná služba umožňuje bezplatné a neobmedzené počúvanie pesničiek a albumov podľa svojho výberu. Počúvanie je prerušované reklamami. Atraktívnu ponuku má aj Deezer. Ten umožní voľné počúvanie hudby bez reklamy, avšak s časovým obmedzením – 2 hodiny mesačne.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit