Nová funkcia aplikácie Google Telefón vychádza z asistenta Bixby od Samsungu.

Aplikáciu Google Telefón má vo svojom zariadení väčšina používateľov smartfónov s operačným systémom Android. Viacerí výrobcovia totiž bežne vsádzajú na túto aplikáciu namiesto toho, aby ponúkli vlastnú aplikáciu pre telefonovanie, ktorú by bolo treba pripraviť. Výhodou tejto aplikácie je aj množstvo funkcií, ktoré v základe ponúka a práve teraz prichádza s užitočnou funkciou, ktorú ocenia viacerí používatelia.

Samsung prišiel s Bixby Text Call funkciou už približne pred rokom a odvtedy si získala popularitu medzi mnohými skupinami používateľov. Teraz s podobnou možnosťou prichádza aj Google. Pri telefonovaní budete môcť využiť možnosť napísania textu, ktorý za vás asistent prečíta priamo do hovoru. Počas telefonovania teda už nebudete musieť rozprávať.

Funkcia, ktorú viacerí ocenia

Určite ste sa aj vy niekedy ocitli v situácii, kedy ste obdržali telefonát, no v danej chvíli ste nemohli rozprávať. Túto situáciu má riešiť nová funkcia, ktorú prinesie aplikácia Google Telefón. Pri telefonáte tak budete môcť namiesto rozprávania napísať text, ktorý telefón prečíta za vás. Druhá strana teda bude môcť počuť to, čo vy počas telefónu napíšete. Google túto funkciu vysvetlil aj vo svojom blogu, kde poukázal na to, ako bude novinka fungovať.

Čoskoro navyše budete mať možnosť odpovedať počas telefonických hovorov odoslaním textovej správy, ktorá sa prečíta nahlas, čo vám umožní prijímať hovory bez toho, aby ste ich museli počuť alebo reagovať hlasom.

Podľa tohto vyjadrenia tiež vyplýva, že aj komunikácia s druhou stranou bude vedieť byť prepísaná do textovej podoby. Telefonovanie bude tak vďaka aplikácii Google Telefón oveľa jednoduchšie najmä vo chvíli, kedy sa vám klasický telefonický rozhovor nebude úplne hodiť.

Dostupnosť funkcie pre Google Telefón je nejasná

Príchod tejto funkcie do smartfónov sa bude pravdepodobne spájať s nejakými obmedzeniami. Zatiaľ nie je jasné, ktoré regióny budú mať novinku dostupnú a či Google Telefón príde s možnosťou písania textu počas volania na všetky trhy. Okrem toho je tu však otázka jazykov, ktoré bude funkcia podporovať. Zo začiatku je pravdepodobné, že príde podpora pre angličtinu. Podpora ďalších jazykov tiež nebola zatiaľ špecifikovaná.

V každom prípade ide však o skvelú funkciu napríklad pre ľudí so sluchovým či iným postihnutím alebo jednoducho pre používateľov, ktorí nie sú v situácii pre klasický telefonický rozhovor.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.