Informácie s chatbotom Gemini môžu čítať aj zamestnanci Googlu.

Na úspech spoločnosti OpenAI s chatbotom ChatGPT spoločnosť Google reagovala predstavením vlastného chatbota. Ten mal v experimentálnej fáze názov Bard, ktorý však len pred niekoľkými dňami nahradil nový názov. Google aktuálne odkazuje na éru Gemini, keďže práve Gemini je nový názov chatbota, ktorého môžete využiť aj vy. Komunikácia s umelou inteligenciou však stále prináša množstvo otázok.

Jednou z nich je najmä súkromie, zabezpečenie takejto informácie alebo spracovávanie údajov. Konkurenčná spoločnosť OpenAI pritom len nedávno oznámila novú funkciu pamäte chatbota, ktorý si má pamätať vaše osobné informácie. Transparentne tým dala najavo, že chatbot si nejaké tie informácie ukladá. Google tak teraz taktiež upozorňuje na spracovávanie informácií.

Informácie zdieľané s Gemini môžu čítať aj niektorí ľudia

Komunikácia s AI chatbotom môže byť zdanlivo úplne súkromná, veď predsa nekomunikujete s reálnou osobou. Môže to teda vyvolávať aj pocit, že s chatbotom môžete zdieľať čokoľvek a nikto iný sa to nedozvie. Google však teraz informuje o tom, že vaše správy a komunikáciu môžu vidieť aj ich zamestnanci. Tí sa snažia vyhodnocovať odpovede chatbota a kontrolovať komunikácie z dôvodu vylepšovania nástroja. V konečnom dôsledku to však môže znamenať, že vaša konverzácia nie je úplne súkromná.

Bard je teraz GeminiZdroj: TOUCHIT
Bard je teraz Gemini

Google upozorňuje, aby ste pri komunikácii s nástrojom Gemini a tiež službami, ktoré ho využívajú, nezdieľali osobné informácie, ak si neželáte, aby ich videl aj niekto druhý. Je však potrebné vedieť aj to, že ani po odstránení vašej konverzácie s chatbotom, nie sú tieto informácie úplne preč zo serverov a databáz. Google ich ukladá maximálne na dobu troch rokov, a to aj napriek tomu, že ste si ich odstránili zo svojich konverzácií.

Pri komunikácii s umelou inteligenciou, teda či už ide o Gemini, ChatGPT alebo iné nástroje, treba zvýšiť opatrnosť. Zdieľanie až príliš citlivých informácií môže mať závažné následky, nakoľko tieto nástroje sú pre nás stále celkom tajomné. Nevieme, ako sa budú správať a vyvíjať po dlhšej dobe, preto vám odporúčame pristupovať k nim s opatrnosťou.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.