Doterajšie fámy podporujú aj stránky výrobcu ochranných puzdier.

Spoločnosť Google nikdy neprejavila snahu zabojovať o širšiu skupinu používateľov Android zariadení. Jej telefóny boli doteraz zamerané iba na úzky okruh používateľov, čo malo vplyv aj na ich nie príliš oslnivé predaje. Google našťastie rozširuje svoje pôsobenie, čo je vidieť už od predstavenia série Pixel 8. Ešte väčšia snaha je v týchto dňoch viditeľná aj s príchodom modelu Pixel 8a. Už dlhšie sa však hovorí aj o pripravovanej sérii Pixel 9, ktorá má priniesť niekoľko zmien. 

Google Pixel 9 Pro

Tieto telefóny by mali na trh prísť v druhej polovici roka 2024, avšak už v marci sa hovorilo o širšej ponuke modelov tejto série. Ponuku série Pixel 9 by tak mali tvoriť modely Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Tieto tri telefóny by mal počas ich predstavenia sprevádzať aj celkom nový skladateľný Pixel Fold. Hoci by sa mohlo zdať, že ponuku série Pixel 9 rozširuje model “XL”, tak práve ten pokračuje v doterajšej stratégii spoločnosti. Novým bude vlajkový Pro model s kódovým označením caiman a kompaktnejšími rozmermi. Ide teda o podobný prístup, aký roky aplikuje aj Apple pri iPhonoch Pro, čiže prinášať výkon vlajkových lodí aj v kompaktnom telefóne.

Už skôr sa predpokladalo, že Pixel 9 bude mať 6,03-palcový displej, Pixel 9 Pro 6,1-palcový panel a model Pixel 9 Pro XL by mal byť vybavený až 6,8-palcovým displejom. Za zmienku stojí aj fakt, že Google po pomerne dlhom období telefónov Pixel vo svojej ponuke opäť použije označenie XL, ktoré naposledy použil pri sérii Pixel 5. Rozšírenie ponuky série Pixel 9 zároveň znamená, že na jeseň (pravdepodobne v októbri) Google predstaví rovno štyri zaujímavé telefóny vrátane skladačky Pixel Fold 2.

Puzdra troch telefónov série Pixel 9 a Pixel Fold 2Zdroj: Thinborne
Puzdrá troch telefónov série Pixel 9 a Pixel Fold 2

Túto teóriu potvrdzuje aj značka Thinborne, ktorá predstavila štyri puzdrá na tri nové telefóny Google Pixel série 9 a skladateľný Pixel Fold 2. Zaujímavé pritom je, že skladačka od Google je označená Pixel Fold 2, pretože predchádzajúce fámy tvrdili, že by mala niesť označenie Pixel 9 Pro Fold. Nie je však vylúčené, že Google sa nakoniec k tomuto premenovaniu odhodlá a výrobca puzdier bude musieť na svojich stránkach opraviť názov puzdra pre novú Pixel skladačku. Snímka obrazovky zároveň prezrádza, že modely Pixel 9 a Pixel 9 Pro majú rovnakú veľkosť, no majú rôzne rozloženie fotoaparátov.

Dôležitým míľnikom pre nové telefóny Google bude udalosť Google I/O 2024, ktorá sa bude konať 14. mája. Zaujímavé pritom je, že Google 8. mája neočakávane predstavil Pixel 8a, o ktorom sa síce hovorilo, že bude dostupný aj na Slovensku, ale zatiaľ neexistujú informácie, ktoré by podporovali toto tvrdenie. Susedia v Českej republike mali tentokrát opäť viac šťastia, ako my na Slovensku. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.